Vahit Bingöl: 'Bu Toplantı Türkiye'de Uzlaşı Kültürüne Güzel Bir Örnektir'

Vahit Bingöl: 'Bu Toplantı Türkiye'de Uzlaşı Kültürüne Güzel Bir Örnektir'
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için uzlaşan DEVA Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları, yeniden bir araya geldiler.

Erzurum Gündem-Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için uzlaşan DEVA Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları, yeniden bir araya geldiler. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı 5 saat sürdü.

 

Toplantıyı değerlendiren DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, ortak akıl ile Türkiye'nin çözülemeyecek bir meselesi bulunmadığını söyledi. Altı parti liderinin bir araya gelmesinin Türkiye'deki uzlaşı kültürüne güzel bir örnek olduğuna dikkat çeken Bingöl, şunları ifade etti: "İktidarın ayrıştırma ve kutuplaştırma politikalarının tam tersine, birlik ve uzlaşı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplumu en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi partinin ikinci toplantısını yapması, ülkemizin yarınları adına umut verici bir gelişmedir.

 

Mutabakata varılan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem için yol haritası üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Bu toplantı aynı zamanda iktidarın Meclis'e sunduğu seçim yasasına da güzel bir cevap olmuştur. Bu birlikteliği bozmayı amaçlayan siyasi mühendisliklerin farkındayız. Amacımız, iktidarın zor duruma düşürdüğü milletimizi, bu karanlıktan aydınlığa çıkarmaktır. Bizim birlikteliğimiz menfaatler için değil ülkenin yarınları içindir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber uygulamaya konulan akıldan, bilimden, gerçeklikten ve istişare kültüründen kopuk keyfi politikalar ağır bir hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa yol açmış, ekonomik kırılganlıklar ciddi biçimde artmıştır.

 

Hedefimiz istişare ile derin sorunlarımıza son vermek ve her bir vatandaşımızı insan onuruna yaraşır bir yaşam ve refah standardına kavuşturmaktır. İktidarın ayrıştırma ve kutuplaştırma politikalarının tam tersine, birlik ve uzlaşı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Yorum Yaz