Erzurum'da Ekmek 4 TL

Erzurum'da Ekmek 4 TL
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni dönemde hayata geçirilecek projeleri açıkladı. Başkan Sekmen’in gündeminde Taş Mağazalar Çarşısı’ndaki dükkânları yıkmaktan her ilçeye bir fabrika kurmaya kadar birçok proje vardı.

Erzurum Gündem-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolle bundan böyle Halk Ekmek Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği satış noktalarından 200 gram ekmek 4 TL’den satılacak. Söz konusu fiyattan satılacak olan ekmeklerden günde 100 bin adet üretilecek.

Toplantıda AK Parti’den 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne yeniden aday gösterilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni dönem projelerinden de söz etti. Başkan Sekmen’in gündeminde istihdamdan turizme birçok çalışma vardı.

Taş Mağazalar yıkılıyor
Kuyumcuların ve çeyizlik eşya dükkanlarının bulunduğu tarihi Taş Mağazalar Çarşısı’nın kentsel dönüşüme dahil edilerek yıkılacağını açıklayan Başkan Sekmen, “Bu sene Hacı Cuma Mahallesi, Narmanlı Camii önündeki ticari akslar tamamen yenilenecek. Dönemin sonunda da, kısmen 2026’ya da kalabilir, artık oralar düzenlenecek. 2026’da da geçici olarak Taş Mağazalar’ı oraya taşıyacağız. Taş Mağazalar’ı yıkacağız, yeniden hepsi iki katlı olarak yapılacak” dedi.

Her ilçeye bir fabrika
Erzurum’da 2. Organize Sanayi Bölgesi alanının genişletileceğini ve hedefleri arasında yeni fabrikalar kurmak olduğunu belirten Başkan Sekmen, “Sanayileşmeye de ihtiyacımız var. Bu yıl Organize Sanayi Bölgesi’nde 50 fabrikaya izin verdik. Bu yılın sonunda 50 fabrikanın kurdelesini keseceğiz, 7 bin 500 ile 10 bin arasında evladımız bu fabrikalarda çalışacak. Şimdi yerimiz yetmiyor. Yeni bir yer alıyoruz, yine Türk Silahlı Kuvvetleri’nden. Eski Şeker Fabrikası’nın karşısındaki yeni Organize Sanayi Bölgesi’nde 1,5 milyon metrekare yer alıyoruz. Onun için de anlaştık. Orada da OSB’mizi büyütüyoruz. En az 50 ile 100 arasında fabrika da oraya kurulacak. İleride alanı daha da büyüterek toplamda 5 milyon metrekare Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. Bu OSB belli bir seviyeye geldikten sonra da o bölgede yeni bir OSB kuracağız. Her ilçede özel sektörün ya da yerlerini yapacağız ya kendileri yapacak. Her ilçede bir ya da iki fabrikamız olacak. İki yıl içerisinde de Horasan’da en az 1 milyon metrekarelik bir OSB yapacağız. Karayazı, Hınıs, Köprüköy, o bölgenin insanını orada istihdam edeceğiz. 17 ilçemizde evlatlarımızın çalışabileceği fabrikalar kuracağız. Erzurum’u bu dönemde büyük bir kalkınma projesi içerisine sokacağız” diye konuştu.

Yeni otel yolda

Palandöken Kayak Merkezi’nde yeni bir otelin yapılacağını kaydeden Başkan Sekmen, şunları söyledi; “Sultan Sekisi denen yerin altında sağ tarafta Türk Silahlı Kuvvetlerinden 400 dönüm yer alıyoruz. Teklifimizi ön görüşmemizi yaptık. Onlara da 400 dönüm başka bir arazi öneriyorum. Otel yapmak üzere, yeni kayak pistleri yapmak üzere devralıyoruz.”

 

Halk pazarları kurulacak
Merkez üç ilçede toplam 10 yerde her gün açık olacak şekilde halk pazarı kuracaklarını paylaşan Başkan Sekmen, “En az 10 yerde halk pazarı olacak. 4’ü Palandöken’de, 4’ü Yakutiye’de, 2’si de Aziziye ilçemizde olmak üzere halkımızın en az yüzde 30 daha ucuz temel gıda maddelerini temin edebileceği yerler olacak. Talimatı da verdim. Arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Haftanın her günü açık pazarlar olacak” dedi.

 

Belediyenin borcunu açıkladı
Büyükşehir Belediyesi’nin güncel borcunu açıklayan Başkan Sekmen, şöyle konuştu; “Birilerinin ağzına pelesenk olmuş, belediyenin borcu var diyorlar. Buradan ilan ediyorum Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 2 milyar TL. Sadece benim yapmış olduğum 25 megawattlık güneş santralini satsam hemen o borcu kapatırız. Şirketlerimizin hiçbir borcu yok, devletimize vergi borcumuz yok, sigorta borcumuz yok. Benim gerçekleşen bütçem 2023’te 6,5 milyar TL. Bunun içerisinde 2 milyar TL az. Bu bütçemize göre 4,5 milyar TL borçlanma imkânımız var. Ama bundan sonra yüksek borç yapmam. Bizden sonra göreve geleceklere faydası olacak.”

Tarım Kredi Kooperatifi ile protokol imzalandı

Öte yandan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ile Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalandı. Halk ekmek Erzurum’da Tarım Kredi Kooperatif Marketlere 4 TL’ye satılacak.

Müceldili Konak’ta düzenlenen imza törenine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Bekir Parlak ve davetliler katıldı.

Halk Ekmek’in yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Büyükşehir Başkan Sekmen, "Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile yaptığımız protokol çerçevesinde Erzurum’da halk ekmeği 4 TL’den satılacak. Bunu sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız bize her zaman ‘Bir beldede birisi aç iken siz tok yatamazsınız’ diyor. Biz bunu kendimize şiar ediniyoruz. Bunlardan biri de ekmek üretimi. Çölyak hastaları için de ekmek üretimimiz var. 17 büfemizde ekmek satışı yapıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği ile yaptığımız sözleşme ile 19 yerde daha halk ekmeği satışı yapılmış olacak. Biz esnafımızın ya da fırınlarımızın rakibi değiliz, ihtiyaç sahibi insanlarımıza destek olmak istiyoruz. Erzurum’daki ekmek tüketiminin yüzde 15-20’sini karışılacağız" diye konuştu.

Manolya Bulut/ Pusula

Yorum Yaz