Tortum Şelalesi Susuz Kaldı!

Tortum Şelalesi Susuz Kaldı!
Dünyanın sayılı şelaleleri arasında olan Tortum Şelalesi'nin suyu kesildi.

Erzurum Gündem-Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise en büyük şelalesi, gölü ile birlikte Türkiye’nin önemli doğal miraslarından birisi olan Tortum Şelalesi, özelleştirme kurbanı oldu.

 

SON 4 AYDA 250 BİN KİŞİ ZİYARET ETMİŞTİ
Sözcü gazetesinden Orhan Bozkurt'un haberine göre UNESCO Dünya Mirası listesine girmeye aday Tortum Şelalesi'nde Erzurum Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl çevre düzenlemesi uygulaması ile insanların çok daha kolay gezmelerine olanak sağlayan taş yollar ve seyir terasları yapılmıştı.  Şelale çevresinde özel işletmelerin yaptığı yatırımlarla bölgede ciddi bir turizm potansiyeli sağlanmıştı. Çevre aydınlatmalarıyla da gündüz olduğu kadar gecede ziyaretçilere bir görsel şölen sunan  Tortum Şelalesi, Covid-19 salgınına rağmen 2021 yılının son 4 aylık diliminde yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamıştı.

 

Şelalenin susuz halinin son görüntüleri, gören herkesin içini burkmaya yetiyor. Ortada bir mahkeme kararı bulunmasına rağmen, şelalenin suyunu tamamen kesen, saniyede üç metreküp yerine sadece yarım metreküp su bırakan işletmeci şirketin suç işlediğini belirten vatandaşlar, insanlığın ortak malı olan bu dünya mirası doğa harikasına ilgili kurum ve kuruluşları sahip çıkmaya çağırdı.

Yorum Yaz