Muhsin Yazıcıoğlu, Erzurum'da Anıldı

Muhsin Yazıcıoğlu, Erzurum'da Anıldı
25 Mart 2009t tarihinde Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu anısına Erzurum'da "mevlit ve anma" programı gerçekleştirildi.

Erzurum Gündem-Erzurum Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocaklarınca düzenlenen program, Ulu Cami'de cuma namazı öncesinde Yazıcıoğlu ve şehitler için mevlit okutulup dua edilmesiyle başlandı.

 

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz anma programında yaptığı konuşmada şı ifadelere yer verdi:"1993 den bu yana rahmetli şehit başkanımızın açtığı yolda ilay-i kelimetullah neferlerinden biriyim. Şehit başkanımızı sağlığında tanıma, hizmet etme şansıda buldum. Kendisiyle alakalı; kişiliği,ahlakı,siyaseti,fikirleri hakkında az sonra kıymetli konuşmacılarımız Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan hocam ve eleştirmen yazar Şahin Torun bahsedecekler. Ben başka bir konuya değineceğim. Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde bir suikast sonucu helikopteri düşürülerek şehit edilmiş, Türkiye'yi kendi emellerince yönetmek isteyen karanlık güçler tarafından ortadan kaldırılarak ülkemiz bir girdaba sokulmak istenmiştir. Biz o tarihten bu zamana kadar tam 13 yıldır hukukun içerisinde kalarak Muhsin Başkanın olayına ilgisi olan kişilerin kanun önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz. 13 yıldır geldiğimiz süreçte Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşlarının hukukunun sonuna kadar aydınlatılamadığını görmekteyiz. Gerek arama kurtarma faaliyetlerini akamete uğratan kişiler, gerek bazı üst düzey yetkililer ve askerlerle ilgili verilen mahkeme kararları bizleri hiçbir dönem tatmin etmemiştir. Biz kaza sonrası, görevini kötüye kullananlar hakkında değil, kazaya sebebiyet yani suikast davası açılmasını bekliyoruz.
Alperenler olarak bu mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Zira dönemin bakanlarından sayın Bülent Arınç; Muhsin Yazıcıoğlu davası,Türkiye Cumhuriyeti devletinin namus borcudur demişti. Yüce Türk adaletine güveniyoruz ve biliyoruz ki, adaletin oku yavaş ilerlesede mutlaka hedefe varacaktır. Şehit başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’na, yol arkadaşları Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneşe Allah’tan rahmet diliyor, hepini saygıyla selamlıyorum. Allah’a emanet olun."

 

Erzurum İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde akşam devam eden anma programı ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının  ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Yazıcıoğlu'nun hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin olduğu anma programı daha sonra, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Zeki İşcan ve eleştirmen yazar Şahin Torun'un söyleşi yaptılar.

 

Erzurum İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde akşam devam eden anma programına, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fevzi Polat, parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, Erzurum Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Fatih Aras, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Yorum Yaz