Mahkeme Kadıya Mülk Olmadı Ama Aziziye Belediyesinin Web Sitesi Başkan Orhan'a Mülk Oldu

Mahkeme Kadıya Mülk Olmadı Ama Aziziye Belediyesinin Web Sitesi Başkan Orhan'a Mülk Oldu
“Mahkeme Kadıya Mülk Değil” atasözünün tam tersi Erzurum Aziziye Belediyesi’nde yaşandı. Aziziye Belediye Başkanlığı’nın resmi web sitesi Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a ait olarak kaydedildi.

Erzurum Gündem / ÖZEL Haber- Erzurum’da tüm resmi kurumların web siteleri o kurumlara ait iken Aziziye Belediyesi’nde tam tersi bir durum yaşanıyor. Aziziye Belediyesi’nde ait www.erzurumaziziye.bel.tr ve www.aziziye.bel.tr domainlerinin isim hakları Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’a ait olarak gözüküyor. Diğer resmi kurumların web sitelerinin domain sorgulamasında, isim sahibi o kurumun kendi kurumsal ismi gözükürken, Aziziye Belediyesi’nde ise isim hakkının tüm yetkileri ve sorumluğu Muhammed Cevdet Orhan’a verilmiş gözüküyor. Durum böyleyken bir kurumun resmi web sitesinin sahibi olarak görünen Başkan Orhan Belediye Başkanlığı görevini bıraktığı zaman resmi web sitelerini de devredecek mi? Sorusunu akıllara getiriyor.

 

 

DİĞER BELEDİYELERİN WEB SİTELERİNİN İSİM HAKLARI KURUMSAL OLARAK O BELEDİYEDE
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi’nin resmi sahibi o belediyelerin kendileri gözükürken Aziziye Belediyesi’nde ise web sitesinin sahibi Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan gözükmekte.

 

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ KURUMLAR KALICI MANTIĞINA TERS BİR DURUM
Devlette süreklilik esası dikkate alındığında ve makamların gelip geçici olduğu kurumların ise kalıcı olduğu durumu göz önünde bulundurulduğunda bir belediyenin resmi web sitesinin sahibinin o belediyenin belediye başkanına ait olması devlette süreklilik esasına ters bir durum olarak algılanıyor.

Yorum Yaz