Esra Akpınar İYİ Partiden Aday Adaylığını Açıkladı

Esra Akpınar İYİ Partiden Aday Adaylığını Açıkladı
Önceki dönem İYİ Parti Erzurum İl Kadın Politikalar Başkanı Esra Akpınar Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı.

Erzurum Gündem-İki yıla aşkın İYİ Parti Erzurum İl Kadın Politikalar Başkanlığını yürüten Esra Akpınar İYİ Parti'den Erzurum Milletvekili ayay adaylığını açıkladı.

 

Yaklaşık iki seneye aşkın İYİ Parti Erzurum İl Kadın Politikalar Başkanlığını yürüten Akpınar yaptığı görev sürecinde bir çok başarılı çalışmaya imza attı.

 

İYİ Parti'den Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Akpınar yapığı açıklamada şu ifafelere yer verdi: 

"Değerli Ailem, Kıymetli Dostlarım,
Sevgili Arkadaşlarım, Dava arkadaşlarım ve
Saygı değer İYİ’ler Ailesi..
Son günlerde bazı mecralarda şahsımla alakalı olarak dedikodudan mütevellit bir takım duyumlar paylaşımlar ve hatta iftiralar nedeniyle kısa da olsa bir açıklama yapmayı uygun buldum.
Ben mizaç olarak siyaseti çok seven biri değilim. Yıllarca da maddi manevi sosyolojik yada psikolojik olarak böyle bir talebim beklentim girişimim de olmadı. İktidar partisi dahil birçok partiden de teklif aldım. Ancak siyaset riyakarlıkla, iki yüzlülükle, bencillikle ve adaletsizce yapıldığı için çok içime sinmedi.
Ancak bir abi gibi bir baba gibi sevdiğim İYİ Partimizin kıymetli İl Başkanı değerli büyüğüm Melih Kırkpınar beni davet edince kendisine olan sevgim saygım ve inancım nedeniyle İYİ’ler ailesine katıldım. İl Başkanımız Melih Kırkpınar’ın takdiri ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de tensipleriyle İYİ Partimizin Erzurum İl Kadın Politikalar Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu görevi yürütürken çok güzel işlere imza attık. Üye sayımızı binlerle ifade edilecek sayılara ulaştırdık. Şehrimizdeki her statüdeki her bölgedeki kadına ulaşmaya gayret ettik. Şehir merkezinden en ücra ilçelere köylere kadar kadınlarımıza ulaşmaya Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in selamını mesajını ilettik. Bu dönemde özverili çalışmalarla partimize teveccühü artırdık.
Son yapılan kongrede Kıymetli İl Başkanımız Melih Kırkpınar 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için istifa ettiğinden aday olmadı. Kongrede Evvelce Yakutiye İlçe Başkanlığı görevini yürüten Sayın Fatih Güneyin İYİ Partimizin yeni İl Başkanı oldu. Kendisini buradan bu görevi layıkıyla en iyi şekilde yapacağına olan inancımla bir kez daha tebrik ediyor başarılar diliyorum.
Partimizin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde aday olmak isteyenlerin teşkilatlarda görev almaması gerektiği yönünde aldığı tavsiye kararı doğrultusunda ben de aktif bir görev almadım. Ancak her zaman her organizasyonda her ne görev verilirse verilsin terimin son damlasına kadar başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere İl Başkanım ve tüm teşkilatımın yanında ve emrinde olduğumu belirtmek isterim.
Yukarıda da belirttiğim üzere;
Önümüzdeki aylarda yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerinde aday olmak niyetiyle İYİ Partimizin Erzurum İl Kadın Politikalar Başkanlığı görevinden ayrıldım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener sayesinde siyasete kadın eli değdi. Böylece kadınların siyasete bakış açısı değişti. Psikolojik olarak kadının yok sayıldığı bir ortam varken artık kadınlar siyasetin ayrılmaz hatta en önemli bir parçası haline geldi. Tam da bu noktada çevremden partideki arkadaşlarımdan aldığım telkinlerle bu seçimlerde aday olmaya karar verdim. Beraber yol yürüdüğüm arkadaşlarım dahil Erzurum’da kadınlarımızdan fazlaca destek alacağımdan hiç şüphem yok.
Bu süreçte İYİ’ler ailesinden ayrıldığımı düşünen bazı partilerden teklifler aldım. Ancak ilkesizlikten riyakarlıktan iki yüzlülükten rahatsız olduğum için uzak kaldığım siyasette kendim asla aynı duruma düşmedim düşmeyeceğim. Dolayısıyla ilk gün nerede hangi konumdaysam bugün de aynı yerdeyim. Yani Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in Erzurum İl Başkanı Fatih Güneyin ve teşkilatımın yanında ve emrindeyim. Önümüzdeki seçimlerde de aday olayım veya olmayayım Erzurum’da “Her şey İYİ olacak” anlayışı ile İYİ Partiyi zirveye taşıyacağız inşallah.
Sonuç olarak;
Şahsımla ilgili sosyal medyada veya farklı mecralarda söylenen sözler aslı astarı olmayan dedikodulardan ibaret olup iktidar partisi dahil olmak üzere yapılan teklifleri reddederek İYİ Parti çatısı altında teşkilatımla siyasete devam ediyorum.
Bu süreçte benden desteğini esirgemeyen aileme, yol ve dava arkadaşlarıma, sosyal medyadaki arkadaşlarıma ve yolda görüp de boynuma sarılıp seni çok seviyoruz ve seni mecliste görmek istiyoruz diyen hanım kardeslerime çok çok teşekkür ediyor bu vesile ile herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
İnşallah “Her şey İYİ olacak, inşallah Erzurum İYİ olacak “ "

Yorum Yaz