Erzurum Müftüsü Basına Kapılarını Kapattı

Erzurum Müftüsü Basına Kapılarını Kapattı
Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Erzurum'da cinsel istismar olayına karşı sessizliğini koruyor.  Konuyla ilgili her hangi bir açıklama yapmayan Yıldırım, basın mensuplarının konuyla ilgili görüşme talebini ise reddediyor.

Erzurum Gündem/ ÖZEL Haber-Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde Kur'an kursu öğrencilerinin uğradığı cinsel istismarın yankıları sürüyor. ERKHABER'de Sinan Özçaylak’ın “Erzurum’u sarsan cinsel istismar olayı” başlıklı köşe yazısıyla  gündeme gelen olay sonrası gözler Erzurum Müftülüğü’ne çevrilirken müftülük ise tüm ülkede büyük tepkiye yol açan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Basın mensuplarının görüşme talebini de reddeden müftülüğün sessizliğe bürünmesi "Müftülük kapılarını kapattı” yorumlarına yol açtı.

 

GAZETECİLERLE DE GÖRÜŞMÜYOR!
Oysa geçmiş arşivler incelendiğinde Müftü Yıldırım’ın basın mensupları ile sık sık bir araya geldiği ve yine sık sık demeç verdiği görülüyor. Şimdilerde ise değil haberlere konu olmak, olay ile ilgili bilgi almak ve halkı aydınlatmak isteyen habercilerin görüşme talebini çeşitli bahaneler ile geri çeviren Erzurum İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın bu tavrı, halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlanması konusunda da eleştirilere yol açıyor.

 

MÜFTÜ YILDIRIM'IN ÖZGEÇMİŞİ DE HATALI
Basına açıklama yapmama konusunda bu kadar hassasiyet gösteren müftülüğün, Müftü Yıldırım’ın özgeçmişi konusunda aynı hassasiyeti göstermemesi ise kafalarda soru işaretlerine yol açtı.  Özgeçmişte, yer alan “Düzce’de İmam Hatip olan babası İrfan yıldırımda tamamladı” ifadelerini okuyanlar anlayamadı. Özgeçmişin tam metni şöyle: “1973 yılında Düzce ili Kaynaşlı İlçesi Çatalçam Köyü’nde doğdu. İlkokulu Düzce merkezde bitirdikten sonra hafızlığını Düzce’de İmam-Hatip olan babası İrfan YILDIRIM’da tamamladı.1993 yılında Düzce İmam Hatip Liseni’ni bitirdi. Aynı yıl Bolu İli Yeniçağa ilçesinde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı.”

 

Yorum Yaz