Erzurum'daki Kuran Kursunda Şiddet Davası Ertelendi

Erzurum'daki Kuran Kursunda Şiddet Davası Ertelendi
Erzurum’da Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda 14 çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla açılan davanın bugünkü duruşması sona erdi. Kuran Kursu'nda cinsel istismara uğrayan 14 çocuğun aynı zamanda işkenceye maruz kaldığı ortaya çıkmıştı.

Erzurum Gündem- Palandöken ilçesinde bulunan Diyanet'e bağlı Hacı Bahattin Evgi Kur’an Kursu'nda kalan yaşları 10 ila 12 arasında değişen 14 çocuğa cinsel istismarda bulunan belletmen Hakan A., tutuklanmıştı. Daha sonra çocukların burada işkenceye de maruz kaldıklarını anlatmaları üzerine belletmenin yanı sıra Yurt Müdürü Nuhi K. ile temizlik görevlisi Uğur G.'nin de tutuklanmasına karar verilmişti.

 

"SORUN BAKALIM DERNEKLERDEN NE KADAR PARA ALMIŞLAR?"
Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanıklar üzerlerine atılı suçları reddetti. Sanık Müdür ve hizmetli eğitim esnasında çocukların kulaklarını çektiklerini ve uyardıklarını ifade ederek, eğitimde bu tip olayların olabileceğini savundu. Sanıklardan Yurt Müdürü Nuhi K., mağdur çocukların ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirterek, "Sorun bakalım derneklerden ne kadar para almışlar?" diyerek davaya müdahil olan derneklerin ailelere para verdiğini iddia etti. Duruşmada bulunan dernek avukatı ve aileler bu iddiayı yalanlayarak böyle bir durumun imkansız olduğunu belirtti.

 

SANIK YURT MÜDÜRÜ: AİLELER MÜFTÜLÜKTEN BİRER MİLYON LİRA PARA İSTEDİ
Tutuklu olarak 14 çocuğa işkence yapmakla yargılanan Yurt Müdürü Nuhi K., mağdur çocukların ailelerini, Erzurum Müftülüğünden birer milyon para karşılığında davadan vazgeçeceklerini söylemekle suçladı. Bu suçlama üzerine mahkemede tansiyonlar yükseldi, aileler sanıkları iftira atmakla suçladı.

 

"KULAK ÇEKME DİYEREK ŞİDDETİ SEVİMLİ GÖSTERİP NORMALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"
Sanık yurt müdürü ve hizmetlinin avukatları ise çocuklara tedip hakkının kullanılabileceğini savunarak, “Eğitim hizmeti verilirken çocukların kulağı çekilir basit şekilde şiddet gösterilir” dedi. Duruşmada söz alan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin Avukatlarından Nilda Baltalı, “Biz masraflarımızı bile kendimiz karşılıyoruz. Derneğimizin bütçesi çok kıstlı. Bu mesnetsiz iddialara cevap vermeyi bile doğru bulmuyoruz. Bu tip kurslarda kulak çekme diyerek şiddeti sevimli gösterip normalleştirmeye çalışıyorlar, böyle olunca da kendini savunamayan çocuklarımız, bir süre sonra istismara muhatap oluyorlar” diye konuştu.

 

ANIKLARIN TUTUKLULUK HALLERİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, mağdur çocukların ifadelerini içeren SEGBİS çözümünün geç gelmesi, Psikologların rapor sunumlarının gelmemesi ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 31 Ocak günü saat 15:30’a ertelendi.

 

Kaynak: Erzurum Post

Yorum Yaz