Erzurum'da Kaçak Silah Ticaretine Operasyon

Erzurum'da Kaçak Silah Ticaretine Operasyon
Erzurum'da jandarma ekipleri kaçak silah ticareti karşın operasyon yaptı. Yapılan operasyonda ise 2 kişi gözaltına alındı.

Erzurum Gündem-Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Yakutiye İlçesi Kazım Karabekir Mahallesinde kaçak silah ticareti ile silahların bakım ve tamir işlemlerinin yapılarak, haksız menfaat temin edildiği tespit edilen bir iş yerinde iki şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

 

Yapılan aramalarda; 5 adet  el yapımı ruhsatsız seri numarası olmayan 9 mm. çapında  tabanca, 1 adet  el yapımı ruhsatsız seri numarası olmayan 7,65 mm. çapında  tabanca, 3 adet markasız ve  ruhsatsız seri numarası olmayan av tüfeği, 10 adet  el yapımı ruhsatsız seri numarası olmayan 9 mm.çapında tabanca namlusu, 6 adet  el yapımı ruhsatsız seri numarası olmayan 9 mm. çapında  tabanca üst kapak takımı, 6 adet  el yapımı ruhsatsız seri numarası olmayan 9 mm. çapında  tabanca kabza ve gövdesi, 58 adet 9mm.çapında markasız seri numarasız tabanca şarjörü, 1 adet freze makinası, 1 adet masa üstü  matkap, 1 adet matkap, 1 adet marka taşlama makinası,  silah tamir, bakım ve yapımında kullanılan çok sayıda iğne, 201 yay, 36 İcra mili, 23 adet tetik, 78 adet pim) malzeme ele geçirildi.

 

Yapılan açıklamada: "Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca; ilimiz genelinde Silah Kaçakçılığına yönelik,  olaylarla ilgili mücadeleye aynı kararlılık ve azimle devam edilecektir." denildi.

 

Yorum Yaz