Erzurum’da Görme Engelliler Yolsuz Kaldı!

Erzurum’da Görme Engelliler Yolsuz Kaldı!
Erzurum’da Belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" bir kış dayanmadı.

Erzurum Gündem / ÖZEL HABER- "Engelli Dostu Kent" olarak bilinen Erzurum, Bu sefer Engelli bireyleri yolsuz bıraktı.  Erzurum’da belediyenin, görme engelliler için caddelerdeki kaldırımlara yerleştirdiği sarı renkteki kabartmalı "engelli hatları" şehrin en orta yeri olan Cumhuriyet Caddesinde bile bir kış dayanamadan bozuldu. Erişebilirlik sosyal hayata katılabilme açısından engelliler için son derece önemli bir konu olan “engelli hatları” neredeyse şehrin tamamında bozuk bir şekilde haftalardır duruyor. Görme engellilerin yollarını bulmaları için şehrin genel hatlarına konulan “engelli hatlarının” içler acısı halleri ise görenler “Erzurum’da Görme Engelliler Yolsuz Kaldı!” dedirtiyor.

 

YAPMAK İÇİN YAPMAK ENGELLİLERLE DALGA GEÇMEKTİR
Engelli vatandaşlar “Maksat bizim engellerimizi daha kolaylaştırmak mı? Yoksa göz boyamak mı? Erzurum’da belediyenin sırf yapmak için yaptık dediği engelli yürüyüş hatları bizle dalga geçmektir. Peki, buradan sizler aracılığıyla yetkililerine soruyoruz. Malum şehrimiz kış şehri bu hatları bir kış dayansın yeter diyerek mi yaptılar? Bir kış dayanamayan bu hatlar bir dahaki yaza kadar yapılmayacak peki yapılana dek engelliler yolsuz mu kalsın? Daha geçen sene yapılan bu hatlara verilen paralara yazık değil mi? Her kes Erzurum’un kış şehri olduğunu biliyor ona göre neden dayanıklı engelli hatları yapılmıyor da bir kış dayanacak şekilde dayanıksız engeli hatları yapılıyor? Yazıktır günahtır.” Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

Yorum Yaz