Erzurum Büyükşehir Erzincan Kapıyı Yıkıyor!

Erzurum Büyükşehir Erzincan Kapıyı Yıkıyor!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa Mahallesi Erzincan Kapı mevkiinde bulunan yaklaşık 30’a yakın iş yerine bir ay içerisinde boşaltın yazısı gönderdi.

Erzurum Gündem / ÖZEL HABER-Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erzincan kapıdaki peynircilerin bulunduğu alanı yıkma kararı aldı. Belediye tarafından gönderilen tebligatta yaklaşık 30 işyerine tahliye etmeleri için bir ay süre verilirken, yıkılacak olan alana ise otopark ve okul yapılacağı öğrenildi. Aniden alınan bu kadara tepki gösteren Erzincan Kapı esnafı ise, alınan bu kararın kendilerini mağdur ettiğini ve bir ay gibi kısa bir sürede nereye nasıl taşınacaklarını bilmediklerini, belediyenin boşaltın deyip ama yer göstermediğini ve esnafın büyük sıkıntı çekeceğini vurguladılar.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Burhan Salın imzalı yazıda gönderilen ve esnafa bir ay süre verilen “İşyeri Tahliyesi” tebligatında şu ifadelere yer verildi: “Mülkiyeti Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait İlimizin Yakutiye İlçesi, Muratpaşa Mahallesi, Erzincan Kapı Mevkii, … ada içerisinde bulunan Zemin ve Mülk İcralı olarak kiraya verilen iş yerlerinin bulunduğu alanda yeni bir projelendirme çalışması olduğundan, sözleşmenin 4. Maddesi “Kira konusu taşınmazda Belediyece yol, yeşil alan, otopark, işyeri veya benzeri herhangi bir bina yapmak için tahliye istenildiğinde biracı bu yeri herhangi bir itiraz yapmadan Belediyesinin yapmış olduğu tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde boşaltıp teslim aldığı durumda teslim etmeye mecburdur. Aksi takdirde Belediye icraen tahliyesi cihetine gidilir ve kiracı bu hususu peşinen kabul etmiş sayılır.” Doğrultusunda 27.07.2022 tarih ve 110 sayılı Encümen kararıyla, kira sözleşmesinin feshi ve iş yerlerinin tahliyesine karar verilmiştir. 
Belediyemizden kiralamış olduğunuz iş yerini iş bu yazının tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içerisinde tahliye ederek, Büyükşehir Belediyesine teslim etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde tahliye cihetine gidilecektir. Gereğini bilgilerinize rica ederim.”

 

Yorum Yaz