Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa Kars'ta Anıldı

Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa Kars'ta Anıldı
Kars’ın kurtarıcısı Şark Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, vefatının 74’üncü yıl dönümünde Kars’ta anıldı.

Erzurum Gündem-Anma programı kapsamında; Kazım Karabekir Paşa’nın Kars Tren Garında bulunan heykeli önünde anama töreni düzenlendi.

 

Kars Tren Garında gerçekleştirilen anma töreninde, Kazım Karabekir Paşa’nın burada bulunan heykeline Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Murat Şenel tarafından çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

Anma töreni, Kars Tren Garı’nda yapılan çelenk koyma töreninin ardından Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, AK Parti Kars Milletvekilleri; 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyon Başkanı Prof.Dr.Yunus Kılıç’ın gönderdiği anma mesajının okunması, Kazım Karabekir Paşa İlkokulu öğrencileri Efe Akbaba ve Şevval Yıldız tarafından şiir okunması ve Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Baday tarafından “Kazım Karabekir Paşa’nın Askeri Yönü” konulu sunum gerçekleştirildi. 

 

Anma törenlerine; Kars Valisi ve Belediye başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Murat Şenel, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüsnü Kapu, Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahit Doğu, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, Kaymakam Adayı Can Kurt ile kurum müdürleri,  sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

 

Yorum Yaz