Diyanette Torpil İddialarına BBP İl Başkanından Sert Tepki

Diyanette Torpil İddialarına BBP İl Başkanından Sert Tepki
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz Diyanette dönen torpil iddialarına karşın sert tepkide bulundu.

Erzurum Gündem-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz Diyanet İşlerinin yapmış olduğu sözleşmeli personel sınvaında torpil olduğuna diar iddialara karşın tepkide bulundu.

 

Yılmaz Erzurum adaylarının yazılı ortalamasının 80-85 olduğu fakat mülakatta ise 50-60 verilerek sınavlarda başarısız olarak gösterildiğine de dikkat çekti.

 

Erzurum'un Karadeniz, Diyarbakır ve benzeri lobilerden çok çektiğini dile getiren Ahmet Eşref Yılmaz, Erzurum'un hakkı olanı bile dile getirmeyen bir şehir olduğunu söyleyerek, Bari haksızlığı dile getirelim! dedi.

 

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz Diyanet İşlerinde torpil döndüğü iddalarına karşın şu açıklamarda bulundu: "Diyanet işlerinin yapmış olduğu 4/B sözleşmeli personel sınavında Erzurum’un başarı oranı resmi olarak kesinleşmiş olmasada %15 olduğunu öğrendik. Yine kesinleşmiş değil ama, Diyarbakır, Sivas, Trabzon,Van, Antalya ve bir kaç ilde daha bu oran %90’ın üstünde!
Türkiye derecesi olan imam hatiplerimiz dahi başarı göstermemiş! Bin kişilik camii ye vekil hocalık yapan, namzet kardeşimizde başarı gösterememiş !
İlginç olan Erzurum adaylarının yazılı ortalaması 80-85, sözlü mülakat ortalamaları ise 50-60!

Türk ve islam yurdu olduktan sonra, bu kadim şehir devletçi anlayışını hep önde tuttu. Her dönem göstermiş olduğu vefaya karşılık, yalnız yaşadığı cefadan hiç şikayetçi olmadı. Ancak, suskunluğunun, kabullenişinin karşılığıda haksızlık olmamalı. Bugün, sınav için söylenen torpil iddiaları rahatsız edici bir durumdur. Birileri kendi şehrine sahip çıkacak, kendi hemşehrileri iş sahibi olacak diye, fedakarlık Erzurum’umuzdan beklenemez!
Bugüne kadar ticari, bürokrasi, yatırım ve atama işlerinde ya Karadeniz ya Diyarbakır ve benzeri lobilerden çok çektik. Artık yeter deyip en azından emeğimize sahip çıkmalıyız. Torpil için kapısı çalınmayan vekillerimiz, hakkımızı almak ve sormak için çaba göstermeli.
Erzurum’dan mesul tüm yetkililerimizi, milletvekillerimizi, siyasi parti ve stk temsilcilerini bu konuda birliğe davet ediyorum.
Biz hakkımız olanı bile dile getirmeyen bir şehir insanıyız. Bari haksızlığı dile getirelim!
Bu konuda en kısa sürede Erzurum halkı ve kamuoyuna gerekli açıklamanın yapılacağı inancımla..
Konu hakkındaki düşüncelerimizi Kamuoyuna saygıyla arz ediyorum.."
 

Yorum Yaz