Başkan Selimoğlu'ndan Kurtuluş Mesajı

Başkan Selimoğlu'ndan Kurtuluş Mesajı
Yeniden Refah Partisi Erzurum İl Başkanı Süleyman Selimoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Erzurum Gündem-Başkan Selimoğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Anadolu'da Ermeni zulmü: Köyler toplu mezarlarla dolu. "1915 olayları ve sözde "Ermeni Soykırımı" iddiaları yine gündemde. Ancak Doğu Anadolu'da birçok kent ve köy, Ermenilerin yaptığı katliamların izlerini taşıyor.

 

1915-1919 yılları arasında Doğu Anadolu’da başlayan Ermeni isyanı katliama dönüştü. Kadın, yaşlı, çocuk demeden binlerce masumu öldürdüler. Vahşetin izleri ise toplu mezarlarla ortaya çıktı. Ermeniler uğradıkları her köye zulüm ve gözyaşı götürdü.

 

12 Mart 1921 günü büyük çoğunlukla Büyük Millet Meclisi'nin ilk toplantısında İstiklal Marşımız, resmi marş olarak kabul edildi. Nurlar içinde yatsın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. Aynı zamanda 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluş günüdür.
Milletlerin, devletlerin, şehirlerin tanık oldukları iyi, kötü günler, aylar ve yıllar vardır.

 

Bilindiği üzere, 12 Mart 1918 Erzurum’un kurtuluş günüdür...
Vatan vatan diyerek erdik de dadaş olduk. Vatan için nice can verdikte dadaş olduk. Tarih boyu düşmana asla boyun eğmedik.Allah diye cepheye vardık da dadaş olduk.''

Yorum Yaz