Uluslararası Kar Film Festivali Başladı

Uluslararası Kar Film Festivali Başladı
Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 17'incisi düzenlenen Uluslararası Kar Film Festivali'ne büyük ilgi. 

Erzurum Gündem-Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda 17'incisi düzenlenen Kar Film Festivali büyük bir ilgiyle başladı. Birbirinden ünlü konukların katıldığı Festivalin açılışında saygı duruşuna kalkan konuklar, hemen ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

 

Programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yılmaz, festivalin geleceğin senaristleri için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

 

Akabinde kürsüye çağrılan İran'ın Erzurum Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh ise İran ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihsel kültürel önemine vurgu yaparak, "Kar Film Festivali güzel Erzurum'da soğuk bir kış gününde sıcak ve samimi bir ortamda üç dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli sanatçıları, sinema kültür ve erbabı ve sevgili öğrencilerin arasında bulunmaktan gurur duyuyorum." dedi.

 

Programın akışı kapsamında ise, İranlı Parsa Haif Müzik Grubu dinleti sundu.
İranlı Parsa Haif Müzik Grubu sundukları dinletinin ardından tebrik ve takdir edilirken; TRT Ortak ve Dış Yapımlar Müdürü Faruk Güven, "Sinemada Devlet Desteği ve 12 Punto" isimli sunumunu yapmak için kürsüye davet edildi. Son zamanlarda TRT'nin yaptığı dizilerin yurt dışına satıldığına değinen Güven, "Yurt dışına sattığımız Diriliş Ertuğrul gibi TRT dizi projeleri sayesinde, yurt dışında yeni doğan bazı çocuklara Türk isimleri verilmeye başlandı." diye konuştu.

 

Yemek arasının ardından ise Gazeteci Kübra Par kürsüye davet edilerek, mesleğe nasıl başladığını ve gençlerin ne tür aktiviteler, faaliyetler yürütmeleri gerektiğinden bahsetti. Gençlere mutlaka İlber Ortaylı'nın Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitabını öneren Par, bununla beraber sesli kitapları dinlemeleri gerektiğine değindi. Her türlü alanda CV hazırlamanın kıymetli olduğunu söyleyen Par, stajyerlik programlarının önemine değindi.

 

Par'ın sunumu sonrasında ise son zamanların sevilen dizisi olan Gönül Dağı dizi ekibi katıldı. Deneyimlerinden ve becerilerinden bshseden ekip; yönetmen, senarist ve oyuncu olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.

 

Gönül Dağı ekibinin ardından İran Sineması'ndan yönetmen Niki Karimi'nin filmi olan Atabay'ın gösterimi sunulurken; İranlı yönetmen, senarist ve oyuncu Hadi Hecazifar söyleşi gerçekleştirerek ilk günün program etkinliği sona erdi.

 

Film, belgesel, animasyon, deneysel, kurgusal ve kamu spotu kategorilerinde gerçekleştirilen festival 25 Aralık Cumartesi günü sona erecek. Haber: Devrim AKTÜRK

 

Yorum Yaz