Rusyada Üniversite Eğitimi

Rusyada Üniversite Eğitimi
Rusya'da üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız eğer bu makalemizde size neler gerektiği konusunda bilgiler vereceğiz.

Rusya'da üniversite eğitimi almayı planlıyorsanız eğer bu makalemizde size neler gerektiği konusunda bilgiler vereceğiz.

Öncelikle rusyada eğitim almak istiyorsanız ve rusça bilmiyorsanız 1 yıllık (9-10 ay) bir eğitim almak zorundasınız.
Konaklama konusuna değinecek olursak, ülkemizdeki gibi öğrenci yurtlarında kalma imkanınız var. Rusça bilmeyen öğrencilerin yurtlarda kalması aynı zamanda rusçayı daha hızlı öğrenme imkanı ortaya çıkıyor, zira öğrenci yurtlarında rus ve yabancı ülke vatandaşları bir arada konaklamaktadır.
Yurt ücretleri yıllık 300$ ila 650 $ arasında değişmektedir. Eğer kendinize özel bir daire kiralamak isterseniz eşyalı 1+1 400$ dan başlamaktadır.
Hazırlık aşamasını bitirdiğinizde alacağınız sertifika rusyadaki tüm üniversitelerde geçerlilik kazanacaktır.

Bunun yanı sıra üniversiteler sizden bir takım sağlık sertifikaları talepe edebilir. Bu sertifikaları ülkemizde olduğu gibi polikiliklerden alabilirsiniz.
Örnek verecek olursak eğer 086/y numaralı belge üniversite kayıtlarında talep edilen bir sertifikadır. Devamsızlık durumunda alacağınız 095/y numaralı belgeye ihtiyacınız olacaktır.

Daha detaylı bilgi hakkında Rusya konsolosluğunu arayıp bilgi alabilirsiniz. Konsolosluk Türkçe dil desteği veriyor bu sayede aklınıza gelen tüm soruların yanıtlarını eksiksiz alabilirsiniz.