Rahvan At Yarışları Nefes Kesecek

Rahvan At Yarışları Nefes Kesecek
Geçen yıl birincisi yapılan ve çekişmeli yarışların yaşandığı, on binlerce kişinin yoğun katılım sağladığı Rahvan At Yarışlarının ikincisi yine Umudum At Yarış Tesislerinde yapılacak.
Rahvan At Yarışları Nefes Kesecek

Erzurum Gündem-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Yakutiye Belediyesi tarafından organize edilen ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun da katkılarıyla gerçekleşecek olan 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları için geri sayım başladı.
Türkiye’nin dört bir yanından onlarca rahvan atın ve binlerce yarış severin katılımının beklendiği dev organizasyon nefes kesecek. 4 Eylül Pazar günü saat:12.00’de Yakutiye ilçesine bağlı Umudum köyünde bulunan Rahvan At Yarış Tesisleri’nde düzenlenecek olan 2. Geleneksel Rahvan At Yarışları bu yıl da 11 kategoride icra edilecek.

 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Yakutiye Belediyemizle birlikte organize edeceğimiz bu önemli organizasyona tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi. Başkan Sekmen, geleneksel sporların önemine dikkati çekerek, “Ata mirasımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak görevidir” şeklinde konuştu.

 

UÇAR: “YARIŞLARIMIZ TÜRKİYE’NİN ODAKLANDIĞI BİR ORGANİZASYONDUR”
Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar da etkinliğin önemini anımsatarak, “Geçen yıl başlattığımız bu dev organizasyon bu sene de ülkemizdeki yarış severlerin ve at tutkunlarının odaklandığı bir yarış niteliğinde olacak” diye konuştu. Yarışlara şimdiden yoğun ilginin olduğunu ifade eden Başkan Uçar, “Şu ana kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yarışlarımıza katılmak için aşırı bir talep var. Elimizden geldiğince görkemli bir şekilde rahvan at yarışlarımızı gerçekleştirecek, Erzurum Büyükşehir Belediyemizle birlikte inşallah hemşehrilerimize keyifli bir gün yaşatacağız.” dedi.

 

Geleneksel olarak yapılan ve ata sporunun genç kuşaklara tanıtılması ve ata yadigarı olan bu sporun yaşatılması için böyle bir yarışmaya ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Mahmut Uçar, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri rahvan at yarışlarının düzenlenmesine destek veren Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’na, Erzurum İl Temsilciliği’ne, Umudum Köyü Muhtarlığı ve görev alan tüm tertip komitesine teşekkür etti.

 

Yapılan açıklamada, Yakutiye ilçesine bağlı Umudum Köyü’ndeki at yarış tesislerine yapılacak olan organizasyona katılmak isteyenler için şehrin muhtelif yerlerinden ücretsiz ring seferleri yapılacağı ve vatandaşlar için geleneksel etli pilav ve ayran ikram edileceği kaydedildi.

 

Yorum Yaz