KUDAKA'dan Erzincan Tekstiline Destek

KUDAKA'dan Erzincan Tekstiline Destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın faizsiz kredi desteğiyle tekstil sektöründeki yatırımlarını tamamlayacak olan CTT Tekstil, Erzincan’da en az 400 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Erzurum Gündem-KUDAKA 2021 Yılı Finansman Desteği Programı kapsamında onaylanan  “Tekstil üretimi ve istihdam” isimli projenin destek sözleşmesi Ajans Genel Sekreteri Oktay Güven ile Erzincan CTT Tekstil Firma yetkilisi Turgay Palut arasında imzalandı.

 

2020 yılında kurulan ve yaklaşık 4500 metrekarelik bir alanda Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren CTT Tekstil fabrikasının ihtiyaç duyduğu makine ekipmanlar imzalanan proje kapsamında temin edilecektir. 

 

Ulusal ve uluslararası bilinirliği yüksek markaların ürün imalatının yapıldığı fabrikada, yerli üretim geliştirilerek bölgenin ihracat kapasitesinde büyük oranda artış sağlanacaktır. 250 çalışana sahip olan Can Kardeşler isimli diğer bir üretim istasyonu ile bölgeye hizmet veren CTT Tekstil, ilk aşamada en az 400 kişiye istihdam sağlamayı hedeflemektedir. Destek alan firma, başta Erzincan olmak üzere bölgenin ekonomik gelişimine önemli bir katkı sağlamış olacaktır.

Yorum Yaz