Kocaeli'deki Erzurumlulardan Seçim Toplantısı

Kocaeli'deki Erzurumlulardan Seçim Toplantısı
Kocaeli'de bulunan Erzurumluların vakıf, federasyon ve dernek yönetimlerinin yaklaşan genel seçimler öncesindeki istişare toplantıları devam ediyor. Bir süre önce Darıca’da gerçekleşen toplantıya bu kez Ahmet Önal ev sahipliği yaptı

Erzurum Gündem-Kocaeli Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısına Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Başkanı Tekin Dursun, federasyon ve vakıf yönetimleri, vakıf mütevelli heyetinden isimler, bazı Erzurum derneklerinden temsilciler katıldı.


"NE YAPIYORSAK BU KENT İÇİN"
Buluşmanın açılışında konuşan Erzurumlular Vakfı Başkanı Ahmet Önal, konuklarını selamlayarak, “ Bir Erzurumlu olarak, bir kültür mozaiği olan Kocaeli bizim yaşamaktan mutluluk duyduğumuz, huzur bulduğumuz şehrimizdir. Ne yapıyorsak bu kent için yapıyoruz. Bizler Erzurumlular olarak bir ve beraber olalım derken, bunu Kocaeli özelinde söylüyoruz ve bu bütünlüğü bir şehir olarak tamamen yaşamanın önemine vurgu yapıyoruz.


 

ÖNAL: ERZURUMLULAR DEVLETÇİDİR
Son dönemde yaşanan depremle devletimizin ne kadar önemli bir güç ve değer olduğunu yeniden gördük, yeniden anladık. Çünkü bizim başka ülkemiz yok. Bu inançla devlet ve milletin nasıl sırt sırta verdiğini, gücünü böylece hissettiğini yaşadık. Erzurumlular her zaman devletinin yanındadır, milletinin destekçisidir” dedi.


DURSUN: BÜTÜNLÜK SEVİNDİRİCİ
Önal konuşmalarının sonunda Erzurumlu sivil toplum kuruluşlarının tek amacının kente yönelik hizmet olduğuna vurgu yaptı. Vakıf Başkanı Önal’ın ardından konuşan KEDFE Başkanı Tekin Dursun da “Biz bir araya geldik ve seçim sürecini konuşuyoruz. Ancak bu dönemde Erzurumluların varlığının bilinmesini arzu ediyorum. Bunun konuda ortaya koyacağımız birliktelik çok önemli. Bugün gelinen noktada bu bütünlüğün sağlanmış olması da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.


 

ÇİFT BAŞLI KARTAL FİGÜRLÜ 
Toplantının ilerleyen bölümünde istişareye katılan dernek, federasyon ve vakıf yöneticileri görüş ve temennilerini dile getirdi. Toplantının son bölümünde yeniden konuşan Vakıf Başkanı Anmet Önal, buluşmada hazır bulunan tüm hemşehrilerine teşekkür etti. Ayrıca buluşma sonunda KEDFE Başkanı Tekin Dursun, ev sahibi başkan Ahmet Önal’a bir çift başlı kartal figürlü bir plaket hediye etti.

 

Kaynak: Enkocaeli

Yorum Yaz