İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Kırkpınar: 'İddiaların Peşini Bırakmayacağız'

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Kırkpınar: 'İddiaların Peşini Bırakmayacağız'
İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar bugün  yaptığı basın açıklamasında  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ve Erzurum Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ü istifaya davet etti.
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Kırkpınar: 'İddiaların Peşini Bırakmayacağız'

Erzurum Gündem-İyi Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar; “Bugün burada bir arada oluş amacımız, son günlerde şehri ilgilendiren ve rahatsız eden durumlardır. Bu durumların başında Erzurum Büyükşehir Belediye’sinde iki kişinin görevden alınması olayı ile ilgili yolsuzluk iddiası.

 

Belediye genel sekreter Yardımcısı ve idari işler şube müdürü görevlerinden alındılar. Bu rüşvet ve yolsuzluk iddiaları doğru değilse şahıslar neden görevden alındı? Doğru ise görevden alınan bu şahıslar neden savcılığa verilmedi? Olayın savcılığa intikal etmesi kimleri neden tedirgin ediyor? Bu kadar yolsuzluk ve rüşvet iddiası gündemde iken, genel sekreter neden görevden alınmıyor? Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen neden sessiz?

 

Biz İyi parti ailesi olarak bu olayların peşini bırakmayacağız. Bu iddialar ile ilgili elimize sürekli belge ve bilgi gelmekte, tahmin edilenden çok fazla yolsuzluk ve rüşvet olayı var.Bunların hepsini zaman içerisinde siz değerli basın mensupları aracılığıyla  kamuoyuna duyuracağız.

 

Bu kadar olay yaşanırken şehrin iktidar partisi İl başkanı olmak üzere iktidar milletvekilleri sessizlik içinde. Buradan soruyorum Mehmet Emin Öz ve milletvekillerine, sizler bu kadar olay varken neden sessizlik içindesiniz? İl başkanı olarak Mehmet Emin Öz, belediye başkanını arayıp ya da makamınıza çağırıp bu iddialar ile ilgili bir açıklama istediniz mi? Eminim ki ne Öz ve de milletvekilleri böyle bir şeyi sormaya cesaret dahi edememişlerdir.

 

Buradan vicdan sahibi yetkililere sesleniyorum. Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ne kadar usulsüzlük ve yolsuzluk varsa bizlere ulaştırın, Yurttaşın malının talan edilmesine göz yummayın. Bu yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üstüne, adalet mekanizmasını devreye sokarak, genel merkezimiz aracılığı ile meclise taşıyarak ve basın yoluyla ülke gündemine getirerek üstüne gideceğiz.

 

İktidar partisi ve yandaşlarının bu rantın hesabını er ya da geç hukuk karşısında verecektir. Ve bizler bu sürecin adil ve şeffaf olması için elimizden geleni yapacağız.

 

Bu minvalde, bu kadar yolsuzluk iddiası varken ekonomist ilan ederek gündemi  değiştirmeye çalışan Belediye Başkanı Sekmen’e sesleniyorum: insanların bileziğine, küpesine göz dikecek kadar gözünü döndüren nedir? Belediyeyi bu borç batağına sürüklerken de ekonomist olarak mı başardın? Görevden alınan bu şahısları hakkında açıklama yapmak yerine, usulsüzce milyonlar ödediğiniz Televizyon kanalına çıkıp şov yapmaya devam mi edeceksin? Olayın savcılığa intikal etmesi kimi neden rahatsız ediyor?

 

Büyükşehir Belediye başkanı Sekmen’den sorularımızın cevabını bekliyoruz. Aksi takdirde zaman zaman bizler belgeler ile cevapları vereceğiz. Bu kadar yolsuzluk iddiası varken, ortada borç batağında bir belediye varken kendine ekonomistim deyip gezen Sekmen’i sizlerin huzurunda istifaya davet ediyorum. Kendisi gemiyi batırmış ben iyi bir Pilotum diyerek uçak sürmeye heveslenmiştir. Kadim Şehrimizin büyük bir bölümü şahıstan rahatsız ve hizmetsizlikten muzdarip.

 

Buradan tekrar sesleniyorum; Ak Parti il başkanı Mehmet Emin Öz temsil ettiğiniz makam ve sorumluluk gereği derhal olaylara el atıp bizleri ve kamuoyunu bilgilendirin. Ben buna muktedir değilim hesap soramam diyorsanız, siz de derhal istifa edip şehir halkına bir iyilik yapın. Şehrin iktidar milletvekilleri sizler de konuyla ilgili gerekli adımları atıp bu talanın önüne geçin. Aksi takdirde vicdanlarda yargılanacak ve bu talanın ortağı sayılacaksınız.

 

Bir başka konu da Galericiler bir kooperatif kurup site yapıyorlar. Yapımından 3 yıl sonra belediye tarafından ihaleye çıkarılıyor arsa olarak. Boş arsa dedikleri yerde 111 tane işyeri var. Bunların imarı, ruhsatı hiçbir şeyi yok. 1 milyon ila 1 milyon 700 bin liradan satılan işyerlerinin yarışım galericilik yapmayan kişi veya kişilerin aldığı da söyleniyor. Boş arsa olarak gösterilen yer 13 milyon bedelle ihaleye çıkıyor. Hesap yapıldığında 50 milyonun üstünde bu yerlerin değeri. Büyükşehir belediyesinin yetkilileri şunu bilsin ki bu olayın da takipçisiyiz. İhale sürecini takip edecek ve yapılan bu usulsüzlüğü adli mercilere intikal ettireceğiz”.dedi.

Yorum Yaz