Erzurum'un Gelini Emel Lal 2 Haftada 3 Acı Birden Yaşadı

Erzurum'un Gelini Emel Lal 2 Haftada 3 Acı Birden Yaşadı
Erzurum’da evli olan Emel Lal’in inşaatta çalışan kocasının başına merdiven düşünce hayatını kaybetti. Üç çocuğuyla birlikte Pazarcık İlçesindeki baba ocağına dönen Emel Lal, 10 gün sonra ise depreme yakalandı.

Erzurum Gündem- Erzurum’da evli olan Emel Lal’in inşaatta çalışan kocasının başına merdiven düşünce hayatını kaybetti. Üç çocuğuyla birlikte Pazarcık İlçesindeki baba ocağına dönen Emel Lal, 10 gün sonra ise depreme yakalandı. Depremde bu kez de 10 yaşındaki oğlu Caner ile kız kardeşini kaybeden Emel Lal, 10 günde 3 acıyı birden yaşadı.

 

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ardında yürek yakan hikayeler bıraktı. Yıllar önce sevdiği adamla evlenerek Erzurum'un Horasan İlçesi'ne yerleşen Emel Lal'in 3 çocuğu oldu. İnşaatta çalışan Emel Lal'in kocası, başına merdiven düşmesi sonucu ağır yaralandı. 40 gün yoğun bakımda kalan talihsiz adamın ölümüyle birlikte Emel lal ve üç çocuğu baba ocağı olan Pazarcık'a döndü.

10 GÜNDE 3 ACI
Eşini kaybettikten sonra önce babası Nejat Coştu'nun yanına yerleşen Emel Lal, daha sonra ilçede kendisine bir ev tuttu. Ancak dedesini ziyarete giden 10 yaşındaki Caner Lal, annesine o gece dedesinde kalacağını söyledi. Saatlerinden 04:17'i göstermesiyle meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremde, 3 katlı binanın sadece orta katı çöktü. Enkaz altında kalan dede Nejat Coştu enkazdan kendi imkanları ile çıkarken kızı Songül ve torunu Caner ise onun kadar şanslı olamadı.

ENKAZDAN CESETLERİ EL ELE ÇIKTI
Kızı Emel Lal ve torunlarını damadının hayatını kaybetmesinin ardından Pazarcık'a getiridğini belirten dede Nejat Coştu; "Kızıma Pazarcık'ta bir ev tutmuştum. Kızım ve iki torunum yeni tuttuğumuz evde kalıyordu ama büyük torunum o gece bizde kalmak istedi. Teyzesi Songül ile birlikte aynı odada kaldılar. Depremde 3 katlı olan binamızda sadece 2. katta olan bizim daire yıkıldı. Alt kat ve üst kat sağlam dururken 2. kat tamamen pres oldu. Ben küçük bir delikten ellerimle genişletme yaparak kendim çıktım. Ancak kızım ve torunumdan haber alamadım. AFAD ekipleri enkazdan Songül ve torum Caner'i el ele tutuşmuş halde cesetlerini çıkardı. Keşke onları Erzurum'dan hiç getirmeseydim. Kızım 10 günde 3 acıyı birden yaşadı" dedi.

BABASININ YANINA DEFNEDİLDİ
Depremin ardından 10 yaşındaki Caner Lal'in cesedi, 10 gün önce hayatını kaybeden babasının yanına defnedilmek üzere Erzurum'a götürüldü. Oğlunun ölümüyle adeta yıkılan anne Emel lal;  İki Öpmeye kıyamadığım oğlumu toprak sardı" dedi.

 

Kaynak: Ali ALTUNTAŞ/ Sabah

Yorum Yaz