Erzurum MHP'ye Genç Aday Adayı Başvurusu

Erzurum MHP'ye  Genç Aday Adayı Başvurusu
Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim takviminin açıklanması ile birlikte kamu personellerinin de en geç 16 Mart 2023 Perşembe gününe kadar istifa etmeleri gerektiği belirtildi.

Erzurum Gündem-Söz konusu açıklamanın ardından Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı olmak isteyen kamu personelleri ve akademisyenler de dikkat çekiyor. Son olarak Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ceyhun Serçemeli’nin aday adayı olmak üzere sahaya indiği öğrenildi. Geçmiş yıllarda Erzurum Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak da görev yapan Ceyhun Serçemeli'nin aday adayı olması camiada sevinç ve heyecanla karşılandı. Önümüzdeki günlerde aday adayı olduğunu açıklaması beklenen Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Serçemeli, başarılarla dolu kariyeri ve özgeçmişi ile dikkat çekiyor.

Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Serçemeli Kimdir?
1990 Erzurum doğumludur. 2004 yılında Özel İstiklal Koleji’nden, 2008 yılında Mecidiye Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden 2012 yılında; Mersin Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2016 yılında mezun olmuştur. 2018 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini, 2022 yılında aynı üniversitedeki doktora eğitimini tamamlayarak “Doktor” unvanını almıştır. Atatürk Üniversitesi Özel Hukuk bölümündeki ikinci yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

 

2016 yılında başladığı avukatlık stajını 2017 yılında tamamlamış ve Erzurum Barosu’na kayıtlı serbest avukat olarak çalışmıştır. Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun birçok faaliyet ve organizasyonunda aktif görev almıştır. 2017 yılı Aralık ayında Atatürk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamış halen aynı üniversitede İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı’nda Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir.

 

Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanlığı ve Yakutiye Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığı’nda Proje Koordinatörü, Hukuk Birim Başkanı, İlçe Başkan Yardımcısı ve İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından düzenlenen çalıştay ve kurultaylarda Erzurum İl Delegesi olarak görev almıştır. Türk Hukuk Enstitüsü Erzurum İl Temsilciliğinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Türk Eğitim Sen Erzurum 2 Nolu Şube Denetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. Ülkü Ocakları Dergisi başta olmak üzere birçok dergi ve sempozyum kitabında yayımlanmış 30’un üzerinde makale ve bildirisi bulunmaktadır.

 

Sosyal faaliyetlere ve spora önem vermektedir. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde aktif görev almıştır. 5 ayrı spor dalında lisansı bulunmaktadır. Taekwondo branşında 1. Gıp Derecesine sahiptir. Temel antrenörlük eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Akademik seviyede İngilizce ve başlangıç seviyesinde Almanca bilmektedir.

Yorum Yaz