Erzurum'dan Deprem Bölgesine Yardım

Erzurum'dan Deprem Bölgesine Yardım
Erzurum Valisi Okay Memiş: Bölgeye 365 personel ve 87 araç görevlendirdik

Erzurum Gündem-Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından kurum müdürleri ve ilgili personelin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) binasında yapılan toplantı sonrası gazetecilere açıklamada bulunan Vali Memiş, depremin kentte de hissedildiğini ancak olumsuz bir durumun bulunmadığını söyledi.

 

İçişleri Bakanlığı ile AFAD'ın yönlendirmeleriyle hareket ettiklerini ifade eden Memiş şunları kaydetti: "Nerede acil bir durum varsa, nereye müdahale etmemiz gerekiyorsa oraya doğru ekiplerimiz yola çıkıyor. Şu ana kadar bölgeye toplamda 365 personelimizi ve 87 aracımızı görevlendirdik. Bu sayı her geçen an artıyor. AFAD ekibimiz başta olmak üzere kentteki diğer kurumlardaki personellerimiz görevlendirildi. Hatta buz tırmanışı için ilimizde bulunan uluslararası ekipteki 11 kişi de hepsinin arama kurtarma konusunda belgeleri var, onları da deprem bölgesine gönderdik. Biz takviye sağlıyoruz. Erzurum hem AFAD olsun hem de diğer açılardan deneyimli ekiplere sahip. Birinci önceliğimiz arama kurtarma. Devlet olarak, vatandaşlarımızı göçük altından kurtarabilmenin derdindeyiz. Daha sonra diğer hususlar gelecek. Hakikaten büyük ölçekli bir deprem. Allah beterinden muhafaza etsin."

Yorum Yaz