Erzurum'da PKK/KCK Operasyonu: 8 Gözaltı

Erzurum'da PKK/KCK Operasyonu: 8 Gözaltı
Erzurum'da PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak operasyon yapıldı.

Erzurum Gündem-PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda; terör örgütünün elebaşı Abdullah ÖCALAN’ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya’ da yakalanmasının sözde yıldönümünü bahane edilerek olası provakatif eylemlerin yapabileceği şeklinde haklarında bilgiler elde edilen şahısların yakalanmalarına yönelik olarak bu gün sabah saatlerinde, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon yapıldı.

 

Yapılan operasyonda “Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek, Terör Örgütü Mensuplarına Yardım/Yataklık Yapmak ve Terör Örgütü Üyeliği” suçlarına karıştıkları tespit edilen; B.K. -R.K. -M.A.-F.Ö. N.Y. - R.Ö. -E.Y. ve F.T. isimli şahıslar, Erzurum'un Karayazı, Tekman ve Köprüköy İlçelerinde (8) ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; Kaleşnikof marka otomatik silaha ait fişekler,  Bir adet ruhsatsız av tüfeği ve tüfeğe ait fişekler, hakkında toplatma kararı olan yasaklı yayınlar ile çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi. 
Şahıslar emniyetteki işlemlerinin tamamlanması akabinde adli makamlara sevk edileceği öğrenildi. 

 

Yorum Yaz