Erzurum’da Eğitim Yönetici Geliştirme Semineri

Erzurum’da Eğitim Yönetici Geliştirme Semineri
Erzurum’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Eğitim Yönetici Geliştirme Programı (YÖGEP) Semineri" başladı. 11 gün sürecek programda okul ve kurumlarda görev yapan yöneticilerin bilgi ve becerilerinin arttırılması amaçlanıyor. 

Erzurum Gündem-Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Nenehatun Konferans Salonu'nda yapılan seminer programına 81 ilde eğitim sektöründe yönetici olan 215 kişi katıldı. Milli eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar’ında bulunduğu etkinlikte katılımcılara seslenen Vali Okay Memiş, kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunu söyledi.

 

Yakınlarının da öğretmen olduğunu anlatan Vali Memiş, "Böyle bir ailenin mensubu olarak dünyaya geldik. İyi ki de bir öğretmen çocuğuyum. O dönem çocukluğumdan hatırladığım kadarıyla öğretmenler arasında eğitim açısından müthiş bir rekabet vardı ve hafızamda kalan fedakâr insanlardı." diye konuştu.

 

Memiş, devlet tarafından yatırımların yapıldığını anlatıp yeni öğretmenlere seslenerek, şunları dile getirdi: "Öğretmenlik mesleğini çok önemsiyorum. Sizler yönetici olacaksanız herkesi kucaklamak zorundasınız. Bu kadar büyük bir camiada her görüşten insan olacaktır. Yönetici, herkesi kucaklamak zorundadır, eğer bunu yapamazsanız yönetici olmayın. Siyaset başkadır, yönetim başkadır, devlet yönetmek başkadır. Kamu yönetiminin en önemli prensibi adaletli devlet yönetimidir. Biz de başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün dünyaya örnek olmak istiyoruz."

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ise bakanlık olarak eğitim yöneticilerinin mesleki bilgi, beceri ve tutumlarına katkı sağlamak ve onları bulundukları konumun ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla geliştirmek için program düzenlendiğini söyledi.

 

Bu programın eğitim yöneticilerine katkısı olacağından şüphe duymadığını söyleyen Aşkar, "Okullar toplumun farklı kesimlerinden gelen çocuk ve gençleri bütünleştiren yapılardır." dedi.

 

Yorum Yaz