Erzurum'da DEVA Partisinin İftarına Yoğun Katılım

Erzurum'da DEVA Partisinin İftarına Yoğun Katılım
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı, teşkilatları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve halkın katıldığı bir iftar yemeği verdi. Palan Otel’de gerçekleşen programa büyük bir katılım gerçekleşti.

Erzurum Gündem-İftar yemeğine DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut ile DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu da katıldı.

 

İki yıldır Ramazan ayının pandeminin gölgesinde idrak edildiğini hatırlatan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, bu sebeple iftar programlarında bir araya gelinemediğini söyledi. Bu sene böylesi bir iftar programı yapmaktan mutluluk duyduklarını anlatan Bingöl, iktidara geldiklerinde halkın sosyal ve ekonomik refahını en üst seviyeye çıkaracaklarını vurguladı.

 

Türkiye’nin ciddi bir siyasi, sosyal ve ekonomik buhranın içerisinden geçmekte olduğunu anlatan Bingöl, şunları söyledi: “Şu mübarek Ramazan ayında insanımız evine ekmek götürmekte zorlanmaktadır. Maaşını alan, 10-15 günde zor yetiştiriyor. Neye el atsanız el yakıyor. Fiyatlar can yakıyor. Ürünlere pazarda artık yarım kilo fiyatı yazılıyor. Çiftçi zarar etmekten şikayetçi. Çiftçinin ürettiği malı alan maaş yetmiyor diye şikayetçi. Büyük bir dengesizlik söz konusu. Gençlerimiz işsiz, üniversite mezunları işsiz dolaşıyor. Fırsatını bulan yurt dışına gidiyor.

 

2002 yılında yüzde 29,8 olan enflasyon TÜİK’in verilerine göre yüzde 61,14’e yükseldi. Bağımsız kuruluşlar, mart ayı enflasyonunun yüzde 142,63 olduğunu söylüyor. Dünyadaki 11 ülkenin toplam enflasyon oranını bugün Türkiye sollamış durumda.

 

Türk lirasının alım gücü neredeyse sıfırlandı. Asgari ücret eridi, pul oldu. Üzülerek belirtmeliyim ki Türkiye, maalesef artık dünyanın ilk 20. en büyük ekonomisi değil. Geçen yıl kurşunsuz benzinin litre fiyatı 7,23 lira, motorin 6,66 lira idi. Şimdi ise 20 liranın üzerine çıktı. Esnafımız zor günler geçiriyor.

 

Bizler, içinde bulunduğumuz bu ekonomik çıkmazdan ülkemizi, Sayın Ali Babacan başkanlığındaki DEVA Partisi kadrolarının sizlerin de desteğiyle kurtaracağına inanıyoruz. Bu ekonomik krizi DEVA Partisi çözecektir.

 

Biz, bu milletin sofrasındaki ekmeği büyüteceğiz. Bu iş çözülecek. Hiç endişeniz olmasın. Önümüzdeki seçimlerden sonra bu iş bitecek. Enflasyonu yeniden tek haneli seviyelere indireceğiz. Biz yaparız, herkes yapamaz. Halkımızın satın alım gücünü arttıracağız. Türkiye’de hiç kimse yatağa aç girmesin diye çalışacağız. İftar programımıza teşrif ettiğinizden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş” olan Ramazan-ı Şerifin sonuna yaklaşıldığını dile getiren DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de şöyle konuştu: “Siyasette umutların bir bir kaybolduğu, ekonomide, iç siyasette, dış siyasette Türkiye’nin tel tel döküldüğü, ortak akıldan uzaklaşıldığı, tek bir kişiyle siyasetin şekillendiği bir ortamda altı siyasi partinin genel başkanlarının bir araya gelmesi ülkenin geleceği için umut vericidir.

 

Biz ülkenin yarınları için ayrıştıran, ötekileştiren, kutuplaştıran bir dilden ziyade birleştiren, 85 milyonun kardeşliğine, barış iklimine, ekonomik refahına ve bölgede yeniden güçlü bir Türkiye’nin inşası noktasında bu birlikteliğe son derece büyük önem veriyoruz. DEVA Partisi olarak kuruluş ilkemiz, öncelikli olarak demokrasi zeminini onarmak, demokrasi oyun sahasını tamir etmek sonrasında da güçlü bir duruşla rakiplerimizi sandıkta açık ara yenmek suretiyle sadece rakiplerimizi değil son Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ilişkin referandumda ve İstanbul seçimlerinde gördük ki aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu’nu da yenmek gerekiyor. En büyük arzumuz ve isteğimiz Cumhur İttifakına sandıkta son vermektir.”  

 

İftar yemeği sonrası da DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Nuri Akbulut, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Sedat Kadıoğlu ile DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, düzenledikleri basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yorum Yaz