Erzurum'da Bir Milyon Tl'lik Kablo Hırsızlığı

Erzurum'da Bir Milyon Tl'lik Kablo Hırsızlığı
Erzurum'un Uzundere ilçesinde 1.000.000 TL değerinde,  750 metre sanayi tipi kabloları çalan hırsızlar JASAT Ekiplerince yakalandı.

Erzurum Gündem-Erzurum'un Uzundere İlçesi Yayla Mahallesinde, geçtiğimiz pazartesi günü Gölet Şantiyesi Beton santralinden 1.000.000 TL değerinde,  750 metre sanayi tipi kablonun çalınması üzerine Erzurum İl Jandarma Komutanlığı JASAT ve Uzundere İlçe J.K.lığının yapmış olduğu ısrarlı ve titiz çalışmalar neticesinde, olayı Y.E. ve C.Y. isimli şüphelilerin gerçekleştirdiği tespit edildi. Y.E. ve C.Y. isimli şüpheliler icra edilen operasyon neticesinde yakalandı. Kabloları çalarak yaktıklarını, hurdaya dönüştürdükleri kabloları da K.A. isimli şahsa götürerek hurdacılar sitesinde H.A. isimli şahsa sattıklarını itiraf etttiler.

 

Olayla ilgili Y.E. ve C.Y. isimli şüpheliler sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklandı. K.A. isimli şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca H.A. isimli hurdacıya hırsızlık malı satın almak suçundan adli işlem başlatıldı.

 

Yapılan Açıklamada: "Erzurum İl Jandarma Komutanlığınca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla, ilgili mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde emniyet ve asayiş görevlerinin yerine getirilmesine azim ve kararlılık ile devam edilmektedir." denildi. 

 

Yorum Yaz