Erzurum Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı

Erzurum Canlı Hayvan Pazarı Kapatıldı
Erzurum’da Avrupa’nın en büyük hayvan pazarı olduğu ileri sürülen Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı şap virüsü nedeniyle kapatıldı. Hayvan sevkiyatları da virüs nedeniyle durduruldu.

Erzurum Gündem-Farklı illerinde hayvanlarda görülen şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı.

 

Erzurum canlı hayvan pazarında Bakanlık tarafından gerekli tedbirler alınırken, Erzurum'a hayvan giriş ve çıkışları ise ikinci bir emre kadar yasaklandı. 

 

Kars'ta da Hayvan Pazarı Kapatıldı!
Hayvan üreticilerinin korkulu rüyası haline gelen Şap hastalığı olarak bilinen SAT-2 varyantı, ülke genelinde hayvancılığa bir kez daha darbe vurdu.

Üllke genelinde yeniden görülen SAT-2 varyantı nedeniyle il ve ilçelerdeki hayvan sevkiyatları durduruldu. Türkiye’nin et ihtiyacını büyük oranda karşılayan Kars ve Selim ilçesinde de hayvan pazarları süresiz olarak kapatıldı.

Hastalığın yayılmaması adına alınan tedbirlerin; zaten pahalı olan et fiyatlarına nasıl etki edeceği ise şimdiden merak konusu oldu.

Yorum Yaz