DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Bingöl: 'Askıda Elektrik Dönemine Gidiyoruz'

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Bingöl: 'Askıda Elektrik Dönemine Gidiyoruz'
DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, son dönemde vatandaşın yaşadığı ekonomik zorlukları değerlendirdi. 

Erzurum Gündem-"Milletimize 'askıda ekmeği' reva görenler, şimdi de 'askıda elektrik' dönemini başlatmak istiyor." diyen Bingöl, üst üste elektrik, doğal gaz ve benzine yapılan zamların milleti zor durumda bıraktığını vurguladı.

 

Esnafından vatandaşına, sanayicisinden iş adamına kadar toplumun tüm kesimlerinin nefessiz bırakıldığının altını çizen Bingöl, 20 yıldır yönetimde olan iktidarın ise halka 'yapacağız', 'edeceğiz' türünde sonu gelmeyen vaatlerle yaklaştığını belirtti.

 

DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, konuya ilişkin şunları söyledi: "20 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin ülkeyi getirdiği yer maalesef uçurumun kenarı olmuştur. 2002 yılında yüzde 29,8 seviyesinde olan enflasyon, bugün TÜİK verilerine göre yüzde 48,69’a yükselmiştir. Halkın hissettiği enflasyon ise en az bunun iki katıdır. Türkiye’de işsizlik şu an yüzde 11,2 iken bu rakam 2002 yılında yüzde 10,3 idi.

 

Ülkeyi uçurduk diyen iktidar, enflasyonu uçurmuş durumda. Ekonomideki çöküşü 'askıda ekmek' ile durdurmak isteyen yönetim, şimdi de toplumu 'askıda elektrik'e mahkûm etmek istiyor. Sanayide doğal gaz kısıtlamasına giden iktidar, Isparta'da yaşanan beş günlük elektrik kesintisiyle Türkiye'de yeni bir dönemi başlatmış oldu.

 

Gece-gündüz demeden eleştirdikleri eski Türkiye’yi, insanlara, mumla aratır olmuşlardır. Korkumuz o dur ki bu elektrik kesintilerinin ülke geneline yaygınlaştırılmasıdır. Gaz lambası hatırlatması yapanların, ülkeyi getirdikleri noktada bundan farksız değildir.

 

Ekonomik yangının yaşandığı yerlerin başında hiç şüphesiz Erzurum gelmektedir. Meyve, sebze ve gıda fiyatları cep yakmaktadır. Pazar ve markete giden vatandaş, boş filesiyle evine dönmektedir. Esnafımız, kira bedeli kadar elektrik ve doğal gaz faturaları ödüyor. Bağ-Kur'unu, personelinin sigortasını ödeyemiyor. Bankalardan alınan kredilere, erteleme sebebiyle yüklü miktarda faiz binmektedir.

 

İŞKUR verilerine göre 2012 yılında Erzurum'da işsiz sayısı 20 bin 899 iken 2020 yılı sonunda Erzurum'daki kayıtlı işsizlerin sayısı 31 bin 838'e yükseldi. Erzurum'da en az bir bu kadar da kayıt dışı işsiz bulunmaktadır.

 

İşsizler içerisinde kadınların oranı yüzde 38,7; 18-24 yaş arası gençlerin oranı ise yüzde 38,1. Mesleklere göre en fazla kayıtlı işsizin olduğu mesleklerin başında ise 'Temizlik Görevlisi' mesleği geliyor. İŞKUR'a kayıtlı 7 bin 627 işsiz bulunuyor. Bu mesleğin ilimizdeki toplam kayıtlı işsizler içerisindeki payı yüzde 24,0 seviyesinde. Bu mesleği sırasıyla 'Beden İşçisi' ve 'Tarım İşçisi' meslekleri takip ediyor.

 

Erzurum kaliteli göç verirken kalitesiz göç almaktadır. Şehrimizde sanayi gelişmemiştir. En büyük geçim yolu tarım ve hayvancılıktır. Onun durumu da zaten ortada. Esnaf, öğrenci, asker ve memura bel bağlamış durumdadır. Bir an önce Erzurum'a ciddi anlamda teşvik sağlanmalıdır. Elektrik ve doğal gaz konusunda pozitif ayrımcılık yapılmalıdır. Aksi halde kapanan iş yerlerinin sayısı daha da artacaktır.

 

DEVA Partisi olarak yönetimi devraldığımızda Türkiye’yi gerçek anlamda yaşanacak bir ülke hâline getireceğiz. Sadece kendi gençlerimizin değil, başka ülkelerden gençlerin de gelip bir süre eğitim almak istediği bir ülke hâline getireceğiz. Adaletten kalkınmaya, ekonomiden sosyal hayata, eğitimden sağlığa parmakla gösterilecek bir ülke olmanın yolu DEVA’dan geçmektedir."

Yorum Yaz