Cihanbeylerde Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonuna Adaylığını Açıkladı

Cihanbeylerde Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonuna Adaylığını Açıkladı
ERİSAD Başkanı Mustafa Cihanbeylerde, İzmir ve Ege Bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda Erzurum derneğinin katılımı ile Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu için başkan adaylığını açıkladı.

Erzurum Gündem-Erzurumlu İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (ERİSAD) Başkanı, iş insanı Mustafa Cihanbeylerde, Ocak ayı içinde yapılması planlanan Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Birliği Federasyonu Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Buca Evka-1’de bulunan Rüya Vadisinde gerçekleşen adaylık açıklaması toplantısına İzmir ve Ege Bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda Erzurum derneğinin başkan ve yöneticileri katıldı. “Erzurumlular, alkışlayan değil, artık alkışlanan kişiler” diyerek, güçlü işbirliği ile dayanışmaya vurgu yapan Cihanbeylerde, Federasyon Başkanlığına neden aday olduğunu ve gerçekleştireceği projeleri de katılımcılarla paylaştı.

 

Federasyon Başkanı seçilmesi halinde ilk 6 ay içerisinde Federasyonun tüzüğünü değiştirme sözü veren Cihanbeylerde, projelerini şöyle paylaştı: “Simgemizi nar olarak koyduk. Çünkü nar tanelerini bir arada tutan, koruyan güçlü kabuk olmak için adayız. Alkışlayan değil, alkışlanan Erzurumlular olmak için adayız. Federasyonumuzun kapısı her zaman tüm hemşerilerimize açık olacak. Lokasyonu daha düzgün, ulaşım sorunu olmayan yeni bir federasyon binası tahsis edeceğiz. İlk 6 ay içerisinde bu tüzüğü değiştireceğiz. Federasyonu tüm Erzurumluları temsil edecek bir yapıya kavuşturacağız. Bu koltuklar hiç kimsenin kendi şahsı ikbali, ticareti, siyaseti için olmayacak. Bir kereye mahsus bu tüzük değişikliğini yapacağız. İnsan Kaynakları veritabanı oluşturacağız. Tüm hemşerilerimize iş imkanları doğrultusunda destek olacağız.

 

GENÇLERE EĞİTİM VE İSTİHDAM DESTEĞİ
Gençlerimize istihdam yaratmaya çalışacağız, onları doğru yönlendireceğiz. Bütün Erzurumlu iş insanlarından ve meslek sahiplerinden oluşan bir telefon rehberi oluşturacağız. Geniş bir Erzurumlu network’ü oluşturacağız. İzmir’de ve Ege’de yaşayan Erzurumlular, kim hangi kurumda, ne meslek yapıyor, ne iş yapıyor bunları bu rehberde buluşturacağız. Bunu hem kendi içimizde ticaretimizi geliştirelim hem de dayanışmayı arttıralım diye yapacağız. Erzurumlu hemşerilerimizin çocuklarını okutmak için bir eğitim fonu oluşturacağız. İmkanı olan Erzurumlu dostlarımızın katkıları ile çocuklarımıza bu imkanı sunacağız. Üniversiteyi kazanan çocuklarımıza da ayrıca destek olacağız. 465 bin Erzurumlu ile biz sadece 100 çocuğu mu okutacağız, bu bize yakışmaz. Çok daha fazla çocuğumuza eğitim desteği sunmalıyız.

 

MAĞDUR OLAN HEMŞEHRİLERE HUKUKİ DESTEK
Mağdur olan hemşerilerimize bir hukuk birimi kurarak, destek olacağız. Erzurum’un kurtuluşu olan 12 Mart’ı her yıl düzenli bir etkinlikle kutlayacağız. Çok değerli, yetişmiş, başarılı olmuş sporcularımız var, onların katkısı ile spor kursları açarak, çocuklarımızı sokaktan kurtaracağız.”

Cihanbeylerde’nin adaylık konuşması ve projeleri salondan büyük alkış aldı.

Toplantıya ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Kerim Özer, Erzurum’un medyatik ismi Harun Cici, Prof. Dr. Enver Altaş, Burhan Uçan, Eşref Ertaş, Ahmet Alkanat gibi Erzurumlu iş ve cemiyet insanları da katıldı.

 

TOPLANTIYA KATILAN DERNEKLER

Aliağa Erzurumlular Derneği

Aydın Erzurumlular Derneği

Bayraklı Erzurum Tortumlular Derneği

Bayraklı Erzurum Oltulular Derneği

Bayraklı Erzurumlular Derneği

Erzurum İli Aşkale Köyleri Derneği

Erzurum Çatlılar Derneği

Erzurum Hasankaleliler Derneği

Erzurum İlini Sevenler Derneği

Erzurum İspir Pazaryolu Gülçimen Derneği

Erzurum Olurlular Derneği

Erzurum Şenkayalılar Derneği

Erzurum Tortum Kazandere Köyü Derneği

Erzurum-Tortum Şenyurtlar Derneği

Erzurum – Tortum Tipili Köylüleri Derneği

Erzurum – Tortum Çaylıca Çivlikaya Derneği

Eski İzmir Erzurumlular Derneği

Gaziemir Erzurumlular Derneği

İzmir Erzurum Tortumlular Derneği

İzmir Erzurumlular Derneği

Karabağlar Erzurumlular Derneği

Kemalpaşa Erzurumlular Derneği

Kemalpaşa Oltulular Derneği

Kemalpaşa Erzurum İspirliler Derneği

Kuşadası Erzurumlular Derneği

Menderes Erzurumlular Derneği

Nazilli Erzurumlular Derneği

Oltutaşı Sevenler Derneği

Turgutlu Erzurumlular Derneği

Tire Erzurumlular Derneği

Menemen Karayazılılar Derneği
Torbalı Erzurumlular Derneği 

Balçova Erzurumlular Derneği

 

Yorum Yaz