CHP Erzurum'da Kur'an-ı Kerim Dağıttı

CHP Erzurum'da Kur'an-ı Kerim Dağıttı
İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger ve Parti yöneticileri Lala Paşa Cami önünde vatandaşlara Kur'an-ı Kerim dağıttı.
CHP Erzurum'da Kur'an-ı Kerim Dağıttı

Erzurum Gündem-İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılmasına tepki olarak CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger partililerle birlikte Lala Paşa Cami önünde vatandaşlara Kur'an-ı Kerim dağıttı. Dağıtılan Kur'an-ı Kerim ile birlikte Regaip Kandili dolayısıyla vatandaşlara kandil simidi de dağıtıldı. Erzurumlular Kur'an-ı Kerim alabilmek için birbirleriyle yarıştılar.

 

DÜLGER: "DENSİZİN BİRİ KUTSAL KİTABIMIZA SAYGISIZLIK YAPMIŞTIR"
İsveç'te Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Rasmus Paludan isimli politikacı, Kur'an-ı Kerim yakarak büyük tepkilere yol açmıştı. Bu durumu Kur'an-ı Kerim  dağıtarak kınayan  Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Suat Dülger burada yaptığı açıklamada: "Sevgili vatandaşlarımız öncelikle üç aylarınızı tebrik ediyor, bu gün ki Regaip Kandilinizi kutluyoruz. İsveç'in başkenti Stockholm'de densizin birii kaba bir insan Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı saygısızlık yapmıştır. İsveç devletide buraya bir önlem almak yerine bu durumu izlemiştir. Kendilerini şiddetle kınıyıoruz. Biz müslümanlar olarak hiç kimsenin inancına, kitabına saygısızlık etmeyiz. Bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Örgütü olarak bunu protesto etmek için halkımıza Elmalı Hamdi Yızır'ın melali li Kur'an-ı Kerim dağıtacağız, ve bu gün aynı zamanda vatandaşlarımıza kandil simidi dağıtacağız. bu vesile ile herkesin kandilini kutluyor, ve kutsal kitabımıza saygısızlık edenleri de şiddetle kınıyoruz." dedi.

Yorum Yaz