Bir Taciz Haberi de Horasan'dan!

Bir Taciz Haberi de Horasan'dan!
Erzurum'da "Öğretmenden Öğrencisine Taciz" olayını Gazete Pusuladan Sevda Güneş kaleme aldı.

Erzurum Gündem- İşte Gazete Pusuladan Sevda Güneş'in kaleme aldığı Erzurum'da eğitim camiasını derinden sarsan "Öğretmenden Öğrencisine Taciz" başlıklı yazısı.

 

Gün geçmiyor ki bir şiddet, bir taciz rezaleti yaşanmasın…

Evlatlarımızı, kadınlarımızı nasıl koruyacağımızı artık bilemez olduk.

Her gün başka bir rezalete uyanıyoruz.

***

Olay Erzurum’un Horasan ilçesinde yaşanıyor. Lise son sınıfta eğitim gören kız öğrenci, bir gece yarısı telefonuna gelen mesaj ile uyanıyor. Erkek öğretmeninden gelen mesajı açan kız öğrenci, neye uğradığını şaşırıyor.

Kısa bir şaşkınlığın ardından mesajın yanlışlıkla kendine geldiğini düşünen kız çocuğu, önce hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Ancak ardından arsız öğretmen tacizlerine devam ediyor. O yaştaki çocuğa neler yazıyor neler…

***

Öğretmeni tarafından telefonda taciz edilen kız çocuğu durumu ailesine bildiriyor. Aile soluğu savcılıkta alıyor. Konu ilçe milli eğitim kanalı ile il müdürlüğüne ulaşıyor. Öğretmen hemen açığa alınıyor, idari soruşturma başlatılıyor. Gözaltına alınan tacizci öğretmen tutuklama istemi ile mahkemeye sevk ediliyor.

***

Küçük kızın telefonuna gelen uygunsuz mesajlar delil olarak mahkemeye sunuluyor. Ancak mahkeme, fiziki eylem gerçekleşmediği gerekçesiyle tacizci öğretmenin tutuksuz yargılanmasına karar veriyor.

İfadesinde küçük kız çocuğuna bu mesajları attığını itiraf eden öğretmen, ailevi sorunlar yaşadığını eşinden boşanmak üzere olduğunu söylüyor ve şeytana uydum diyerek durumu özetliyor.

Yasalarda bir boşluk olmalı ki yargı bu kadar delile rağmen şahsı tutuklamıyor.

***

Daha önce buna benzer bir eyleminin olup olmadığı bilinmiyor. Ancak okulda yapılan soruşturmada öğretmenin kendi halinde ama öğrencileriyle gereğinden fazla laubali olduğu idari soruşturma dosyasına giriyor.

O yaşta ki bir çocuğun neler yaşadığı, böyle bir rezillik karşısında yüreğinde kopan fırtınaların neler olacağı her zaman ki gibi göz ardı ediliyor.

Mahkemeden şimdilik elini kolunu sallayarak çıkan tacizci öğretmen, aynı gün ilçeden geçmekte olan bir tırın altında kalıyor. Beyin travması geçiren öğretmen, şu an yoğun bakımda tedavi görüyor.

***

İddiaya göre tacizci öğretmen alkollüydü ve kendini bile isteğe tırın önüne atmıştı. Öğretmenin intihar mı ettiği yoksa alkollü olduğu için gelen tırı görmeyip altında mı kaldığı,  iyileşince vereceği ifade ile ortaya çıkacak.

Ancak bir daha öğretmenlik yapıp yapmayacağı ise alacağı cezaya bağlı olacak. Eğer yargı “fiziksel bir temas yok, eylem gerçekleşmemiş” deyip beraat verir ise maalesef bu sözde öğretmen mesleğine geri dönecek ve eylemlerine devam edecek.

Yok eğer ömrü yetmez ise zaten ebedi âlemde bunun hesabını ağır verecek.

Yorum Yaz