Başkan Bingöl: 'Bu Tablo İktidar Yürüyüşümüzün Ayak Sesleridir'

Başkan Bingöl: 'Bu Tablo İktidar Yürüyüşümüzün Ayak Sesleridir'
DEVA Partisi Ankara 1. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Erzurum teşkilatının da hazır bulunduğu salonda Deva Partisi Adeta gözde gösterisi yaptı.

Erzurum Gündem-Deva Partisi Ankara İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi bu gün gerçekleştirildi. Sadece Ankara değil tüm şehirlerden partililerin katıldığı Kongre adeta gözde gösterisine dönüştü. Erzurum İl Teşkilatının da hazır bulunduğu Genel Kurulda konuşan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Ekonomik politikaları eleştirdi.

 

Babacan; “Faiz ödemelerini direkt döviz kuruna bağladı. Bu, ta 1970’lerin hatalı uygulaması. Özal bunu hayatımızdan çıkarmıştı. Özal’ın ‘büyük hata’ dediği, ‘inşallah bir daha olmaz’ diyerek uyardığı, 1970’lerin berbat bir ekonomi modelini aldınız, 2021 Türkiye’sine yeni bir şeymiş gibi sunuyorsunuz. Bu hatalı kararla yarınlarımıza ne denli büyük bir yük bırakılacağını şu an hesap dahi edemiyoruz.

 

 

Mevduat sahibi kişiler gidip dövizini Türk lirasına çevirdi mi? BDDK verilerine baktığımızda, o iki günde vatandaş 1 milyar 700 milyon dolar daha döviz almış. Sırf Sayın Erdoğan’a sahte zafer yaratmak için Merkez Bankası’na arka kapıdan döviz sattırdılar. Sadece pazartesi ve salı rakamı 7 milyar dolar. Hâlâ rezerv yakarak doları baskılamaya çalışıyorlar.

 

 

Ben Hazineden sorumlu bakan olduğum gün Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi yüzde 66 faiz ödüyordu. Bunu yüzde 4 buçuğa kadar indirdik. Sorsa, ‘Siz zamanında nasıl yapmıştınız?’ dese seve seve anlatırız. Daha evvel bu ülkeyi ekibimizle beraber, hem 2002’de hem de 2009’da nasıl krizlerden çıkarttıysak yine biz çıkaracağız. Daha evvel nasıl ki ortak akıl ve istişare ile ülkemizi yoksulluktan kurtardıysak, yine biz kurtaracağız. Küçük adımlarla değil, büyük atılımlarla yapacağız. Daha güzel, daha mutlu, daha özgür, daha zengin tam demokratik bir Türkiye inşa edeceğiz.” dedi. 

 

 

Kongre sonrası kısa bir açıklama yapan DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl, "Bu salondaki kalabalık gösterdi ki umutsuzluk yok. Tünelin sonuda bir ışık var. Bizi bu karanlık günlerden aydınlığa Deva Partisi Lideri Sayın Ali Babacan çıkaracak. Bu tablo iktidar yürüyüşümüzün ayak sesleridir.” dedi.

 

Yorum Yaz