Aşkale'de Kurtuluş Şenlikleri Yarın Başlıyor

Aşkale'de Kurtuluş Şenlikleri Yarın Başlıyor
Aşkale’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılı bu yıl da bir dizi etkinlik ile kutlanacak. Aşkale Belediyesi ve Aşkale Kaymakamlığı’nın düzenleyeceği Kurtuluş Şenlikleri yarın başlayacak.

Erzurum Gündem-Her yıl düzenlenen organizasyonlar ile geleneksel hale gelen Aşkale’nin Kurtuluş Şenlikleri, geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle kısıtlı gerçekleşmişti. Kültürel, sanatsal, sportif etkinliklerin yer alacağı şenlikler için Aşkale Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Kurtuluş Şenlikleri yarın gün boyu süreceği belirtilirken, kuruluş şenlikleri organizasyonunda birbirinden önemli sanatçılar da sahne alacak. Yine kültürel ve sanatsal etkinlikler kapsamında cirit gösterisi de kutlamaların bir parçası olacak.

 

Başkan Yaptırmış’tan Davet
3 Mart günü sabah saat 09:30’daa çelenk sunumu ile başlayacak olan kurtuluş şenlikleri 10:00’da bayram programının icrası, 11:30-12-30 Cinis Şehitliği ziyareti ve 13:00’da ise cirit gösterisi ile devam edecek. Günün sonunda ise Aşkale kapalı spor salonunda akşam saat 19:00’da bir birinden önemli sanatçıların sahne alacağı konser gerçekleşecek. 
Tüm Erzurum ve Aşkalelileri Kurtuluş Şenliklerine davet eden Aşkale Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmıış, “İlçemizin Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 104. yılı münasebetiyle yapılacak olan Kuruluş Şenlikleri’ne katılmanız bizleri onurlandıracaktır.” dedi.

 

Yorum Yaz