AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz İstifa Etti

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz İstifa Etti
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini açıkladı.

Erzurum Gündem-AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini açıklayan Öz şu ifadelerle istifasını kamuoyuna duyurdu: ''' Kıymetli Hemşehrilerim ve Dava Arkadaşlarım, AK Parti, milletine aşık, geçmişle bağını koparmadan geleceği kurmak için harekete geçmiş, her daim mazlumların feryadını duyup yardıma koşmuş, tarihten aldığı şuurla sadece 2023’ü değil, 2053 ve 2071’i hedef olarak belirlemiş, çalışkan, cesur, özgüvenli, dertli ve fedakar bir liderin öncülüğünde hareketine başlamıştır. Yaklaşık yirmi yıllık bir sürede Türkiye’nin geçirdiği dönüşümü görmek herkese nasip olmayacak türden bir ayrıcalıktır. Milletimiz bu dönüşümün farkında olsa da Türkiye’nin bu güçlü halini kabullenemeyenler içte ve dışta Cumhurbaşkanımıza karşı olan tutumlarını sürdürmektedir. Özellikle son zamanlarda İsveç ve Hollanda örneklerinde görüldüğü üzere Batı’nın ve ülkemiz içindeki uzantılarının Türkiye ve İslam düşmanlığına yönelik tutumları karşısında bize düşen Cumhurbaşkanımızı bu kutlu mücadelesinde yalnız bırakmamaktır. Gerçi Cumhurbaşkanımız her daim milletin teveccühünü kazanmıştır. Vefatından birkaç gün evvel zar zor anlaşılan birkaç kelime ile “Cumhurbaşkanı gazı buldu mu?” diye soran yaşlı amcamızın ümidini ya da Aralık ayındaki mitingimize o çok soğuk havada teşrif eden yaşlılarımızın neden saatlerce orada beklediklerini ve Cumhurbaşkanımızı görüp ona dua ettiklerini anlamak bize çok şey öğretecektir.

 

Son yirmi yılda gerçekleştirilen atılımlar sayesinde ülkemiz dünyanın en büyüğü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Ülkemizin kendi imkanlarıyla hayata geçirdiği milli savunma sistemleri, yerli otomobil, Mavi Vatan için verilen mücadeleler milletimizin ve dostlarımızın takdirini kazandığı gibi düşmanlarımızın da korkularını artırmıştır. Sağlık yatırımları sayesinde geçtiğimiz yılda yaşadığımız pandemiden yüz akıyla çıktığımız bir gerçektir. Eğitim, iletişim, ulaşım, tarım, endüstri ve enerjide gerçekleştirilen devrimler ülkemizin altyapı sorununu çözmüştür. Aile kurumunun korunması, ecdadın mirasına sahip çıkılması, Ayasofya’nın yeniden ihyası gibi manevi dünyamızı da ihmal etmeyen bu kalkınma şüphesiz ki bu yüzyılın Türkiye Yüzyılı olacağını göstermektedir. Türkiye Yüzyılı’nın ilk ve belki de en önemli virajı olan önümüzdeki seçimler için 2016 yılından beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevimden Genel Merkezimizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın olurlarıyla milletvekilli aday adayı olmak üzere istifa ediyorum.

 

Görev yaptığım süre boyunca bana güvenen ve desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan KANDEMİR'e, Doğu Anadolu Bölge Koordinatörümüz Sayın Metin BULUT'a, İl Koordinatörlerimiz Sayın Hakan KAHTALI ve Sayın Reşit POLAT'a şükranlarımı sunuyorum. Yine bu süreçte büyük bir uyumla çalıştığım sağlık alanındaki çalışmalarıyla dünyaya örnek olmuş değerli Bakanım Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ, milletvekilimiz Sayın Zehra TAŞKESENLİOĞLU, Sayın Bakanım Selami ALTINOK ve milletvekilimiz Sayın İbrahim AYDEMİR’e, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet SEKMEN'e ve önceki dönemlerde görev yapmış milletvekillerimiz Sayın Prof. Dr. Mustafa ILICALI ve Sayın Orhan DELİGÖZ’e de teşekkürü borç bilirim.
Kadın Kolları İl Başkanımız Ayşe DENİZ ÇELİK’e, Gençlik Kolları Başkanımız Gökberk KOCAALİLER’e, il yönetimi ana kademedeki kıymetli arkadaşlarıma, ilçe başkanlarımıza, ilçe belediye başkanlarımıza, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza ve onların yönetimlerine, meclis üyelerimize, mahalle başkanlarımıza önceki dönemlerde görev yapmış ve görevim sırasında desteklerini esirgemeyen İl Başkanlarımız Sayın Hüseyin TANFER ve Sayın Fatih YEŞİLYURT’a, Kadın Kolları Başkanımız Sayın Hilal DEMİR’e, Gençlik Kolları Başkanlarımız Sayın Ömer Faruk YARBA ve Sayın Erdoğan DÖNMEZ’e ve AK Partimizin kurulduğu günden bu yana il teşkilatımızda görev almış kardeşlerime, milletvekillerimize, ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımıza ve meclis üyelerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Yaklaşık yedi yıllık sürede dualarını eksik etmeyen, gece gündüz çalışarak evinden, ailesinden fedakarlık eden, küçüklerimi evladım, kardeşim, büyüklerimi ağabeyim, ablam gibi gördüğüm, bitmek bilmeyen enerjileriyle desteklerini daima yanımda hissettiğim teşkilatımızdaki kıymetli kardeşlerime ve Erzurum’un sorunlarını birlikte aşmak için gayret ettiğimiz hemşehrilerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Gayret bizden tevfik Allah’tandır."

Yorum Yaz