Ahmet Eşref Yılmaz: 'Erzurum'un Kurtuluşu Yeniden Uyanışa Vesile Olmuştur'

Ahmet Eşref Yılmaz: 'Erzurum'un Kurtuluşu Yeniden Uyanışa Vesile Olmuştur'
Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erzurum Gündem- Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz Erzurum'un Kurtuluşu'nın 105, Yılı dolayısıyla yayınladaığı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Kazım Karabekir Paşa komutasındaki 1. Kafkas Kolordusu geceli gündüzlü savaşın sonunda 12 Mart 1918 sabahı Erzurum’u düşman işgalinden kurtarıp Aziz Türk Milleti’nin yeniden uyanış ve şahlanışına vesile olmuştur.

 

Bin yıldır Anadolu’nun sınır taşı olan Erzurum’un hürriyetiyle Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Paşa 23 Temmuz 1919’da ekibiyle beraber Erzurum kongresini yapmış, “Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz” diyerek milli mücadelenin fitilini ateşleyip kurtuluş ve kuruluş meşalesini burada yakmıştır.

 

Milletimizin bağımsız, hür, müferreh ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için kurulan Anadolu Türklerinin son devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olarak da anılmak ayrıca gurur nişanemiz olmuştur.

 

Bu vesileyle kadim şehrimizi cani ermeni çetelerinden temizleyen Kazım Karabekir Paşa ve Kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere diri diri yakılan, vahşice katledilen 50 bin sivil vatandaşımızı, geçmişten bugüne Ezan dinmesin, bayrak inmesin, vatan bölünmesin diye serden geçen tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor yiğit, mert, cesur dadaşların diyarı, milli vicdanın ve milli şuurun kalbi Erzurum’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yılını kutluyorum."

 

Yorum Yaz